Szoftverfrissítés a Galaxy S III mobilok papírnehezékké válása ellen

Farkas Norman - 2013. január 4.

A Samsung egy firmware frissítéssel orvosolja az egyes Galaxy S III modelleknél jelentkező hibát, mely miatt használhatatlanná válnak.

Tavaly (néhány hete) írtunk a Galaxy S III készülékeknél jelentkező hibáról, melynek lényege, hogy a telefonok 150-200 nap használat után egyszer csak papírnehezékké változnak és nem lehet bekapcsolni őket. Az első feltételezések szerint alaplaphiba áll a dolog hátterében, ám az újabb vizsgálatok azt mutatják, hogy a készülékek flash memóriája a probléma forrása.

Akármi is a hiba valódi oka, úgy tűnik, hogy már nem sokáig fenyegeti a dél-koreai csúcsmodellt. A Samsung tegnapelőtt elérhetővé tette az S III számára az I9300XXELLA kódnevű szoftverfrissítést, mely számos komoly hibajavítást tartalmaz, például az Exynos 4 biztonsági réseit is befoltozza. Egyelőre nem érkezett hivatalos megerősítés a gyártó részéről, hogy a fent említett update telepítése után elszáll a "hirtelen halál" veszélye, de minden jel arra utal, hogy így van.

Ha mégsem lenne így, akkor minden esély megvan arra, hogy a közeljövőben érkezzen egy újabb hibajavító frissítés az eszközökre, hiszen rengeteg felhasználó elpártolhat a dél-koreai vállalattól a súlyos hiba jelentkezése miatt.

Jó hír, hogy nem kell pánikba esnünk, ha épp a mi mobilunk is téglává változik a fenti probléma következtében, mert a gyártó szóvivője szerint továbbra is garanciálisan cserélik a pórul járt S III tulajdonosok készülékeit.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza