Catwalk: alumínium házas Lumia 920 utód

Farkas Norman - 2013. január 4.

A friss hírek szerint készül a Nokia Lumia 920 utódja, melyet az unibody alumínium készülékháza tesz igazi érdekességgé. A Catwalk néven fejlesztett jövevény tudás szempontjából nagyban hasonlíthat a 920-ra, hiszen a Windows Phone 8 platform nem ad szabad kezet a gyártóknak.

A Nokia néhány éve előszeretettel csomagolja unibody polikarbonát házba felső kategóriás készülékeit, s ez érthető is, hiszen ez az anyag tetszőleges színben előállítható és remek ellenálló képességekkel rendelkezik. A finnek úgy érezték, hogy nem ártana egy kis fémmel feldobni következő csúcsmodelljüket, s ezen elhatározás jegyében készülhet a Lumia 920 utódja.

A The Verge forrásai szerint Catwalk fejlesztői néven készül a következő Windows Phone 8 alapú Nokia nagyágyú, melynek burkolatát unibody alumínium ház alkotja. A fémes újdonság tudását tekintve nem sokban fog különbözni a Lumia 920-tól, hiszen a platform megkötései erre nem igazán adnak lehetőséget. Egyesek szerint a Microsoft hamarosan frissítést ad ki a WP8-hoz, mely révén támogatni fogja a rendszer a Full HD felbontású megjelenítőket, így elképzelhető, hogy a Catwalk kiaknázza majd ezt az előrelépést.

A pletykák szerint a vállalat a Catwalk mellett másik kettő, a közép, vagy az alsó kategóriában induló telefon leleplezését is tervezi a jövőben, ezzel megalapozva a WP8 hódítását a szűkebb pénztárcájú felhasználók körében.

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza