Mit érdemes tudni a kétarcú YotaPhone-ról? [Videó]

Farkas Norman - 2012. december 19.

Egy viszonylag hosszú videón csodálhatjuk meg működés közben az elöl LCD, hátul pedig E-Ink megjelenítővel szerelt YotaPhone-t. Az androidos csodabogár a februári MWC egyik legérdekesebb kiállított tárgya lesz.

A Mobile-Review jóvoltából már nem csak képek, hanem egy ötperces videó által is megismerkedhetünk az orosz Yota Devices új kütyüjével, mely egyelőre a nem túl fantáziadús YotaPhone nevet viseli.

Az Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszer köré épülő telefon érdekessége, hogy az előlapján egy 4,3 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású LCD érintőképernyő terül el, hátlapján pedig egy ugyanekkora, 200dpi-s E-Ink, azaz elektronikus tintával operáló megjelenítő feszít. A második képernyőt az alacsony fogyasztása teszi vonzóvá, ugyanis kizárólag akkor kér enni, ha változik az általa megjelenített kép, tehát könyvolvasáshoz és térképnézegetéshez is ideális.

A YotaPhone igen kellemes felszereltséget kapott a két kijelzője mellé, hiszen kétmagos, 1,5GHz-es Qualcomm Snapdragon S4 processzort, 2GB RAM-ot, változattól függően 32 vagy 64GB belső tárhelyet, 12 megapixeles hátlapi- és HD előlapi kamerát, valamint 2100mAh kapacitású akkumulátort tudhat magáénak.

A 140 grammos készülék piaci premierjére 2013 második felében kerül majd sor, viszont már februárban találkozhat vele a nagyérdemű a Mobile World Congress alkalmával.

 



 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza