Memóriakártyáról telepíthető alkalmazások WP8 alatt

Farkas Norman - 2012. december 17.

A Windows Phone Store-ból közvetlenül letölthetjük a számítógépünkre a WP8 alkalmazások XAP telepítő fájljait, melyeket a memóriakártyánkra másolva bármikor kényelmesen, élő WiFi és mobilnet kapcsolat nélkül is feltelepíthetünk az okostelefonunkra.

Sok felhasználó örömmel fogadhatja a Microsoft online piacterének új szolgáltatását, melynek nagy előnye, hogy élő WiFi- és mobilinternet kapcsolat híján, tehát adatforgalom nélkül telepíthetünk alkalmazásokat a WP8 rendszerű okostelefonunkra. Ha te is élni szeretnél a takarékos megoldással, akkor csak annyit kell tenned, hogy a számítógéped böngészőjében megnyitod a Windows Phone Store-t, majd a telepíteni kívánt alkalmazásnál a manuális  telepítés opciót választod. Ekkor letöltődik a gépedre a szoftver XAP telepítő fájlja, amit már csak át kell másolnod a mobilodban használt microSD kártyára, majd onnan feltelepítened a készülékre.

Fontos információ, hogy bár az appok microSD kártyáról történő telepítése megoldott, azok kizárólag a telefon belső memóriájára tudnak települni, tehát már a WP8 alapú készüléked kiválasztásakor figyelj oda, hogy mekkora a belső tárhelye.

 

 

[Forrás:  Windows Blogs]

Vissza