Mindenkinek mást hozhat a Windows Phone 7.8 update

Farkas Norman - 2012. december 14.

A Nokia elárulta, hogy milyen funkciók kerülnek a Lumia modellekre várható Windows Phone 7.8 frissítésbe. A lista alapján nem csak a Microsoft, hanem az egyes gyártók is beleszólhatnak az update tartalmába, így elképzelhető, hogy márka szerint minden WP7 mobilról más és más funkciócsomag köszön majd vissza a felhasználókra a frissítés után.

A Nokia egy elégedettség-felmérés során fedte fel a felhasználók előtt a korábban piacra dobott Lumia modellekre érkező Windows Phone 7.8 update tartalmát. A funkciólista szerint a WP7.8 alapelemei a megújult, három különböző csempemérettel kecsegtető kezdőképernyőben, a húsz választható színsémában, a naponta automatikusan változó Bing háttérképekben és a gyerekbiztos képernyőzárban merülnek ki, s az olyan extrákat, mint a Bluetooth-alapú fájlmegosztás, a Camera Lenses fotóeffektező, a Cinemagrapf animáció szerkesztő, a csengőhang szerkesztő, vagy a továbbfejlesztett névjegykezelő alkalmazások kizárólag a Lumia készülékek tulajdonosai élvezhetik, ugyanis a Nokiának köszönhetők.

A funkciók éles elkülönülése arra enged következtetni, hogy a Nokiához hasonlóan más gyártók is beleszólhatnak a Windows Phone 7.8 frissítés tartalmába, s némi munkával egyedi pakkot alkothatnak, amely kizárólag az általuk gyártott modellek számára lesz elérhető. Sajnos az is lehetséges, hogy kizárólag a Lumia készüknek részesülhetnek bővített update-ben, s a többi vállalat készülékeire csak a Microsoft által biztosított újításokat tartalmazó alapcsomag juthat el. Szurkolunk, hogy az idő nem az utóbbi feltevést igazolja.

 

 

[Forrás: wmpoweruser]

Vissza