ESET Endpoint Security szoftver Android alapú készülékekre

forrás: Prím Online - 2012. december 6.

Az új megoldás tartalmazza a korábbi ESET Mobile Security Business Edition verziójának összes népszerű megoldását, kibővítve az ESET Remote Administrator és az ESET USSD Control funkcióival. Emellett magában foglalja az Lopásvédelem funkciót is, melynek segítségével lokalizálni lehet az eltűnt telefonokat, és a távlezárás segítségével megakadályozható, hogy privát vagy céges adatokhoz valamint szerverhez jogosulatlanul hozzáférjenek, egyben mobil eszközünkről, távolról törölhetőek az adatok, a telefonszámok és az üzenetek.

Az ESET Endpoint Security for Android az ESET távmenedzsment szoftveréhez, azaz a Remote Administrator-hoz kapcsolódva lehetővé teszi a vállalat IT rendszergazdáinak, hogy ellenőrizhessék az alkalmazottak által használt okostelefonokat, on-demand vizsgálatok futtathassanak, valamint áttekinthessék a biztonsági beállításokat, különböző platformokat, OS verziókat és egyéb hasznos információkat. Mindezek mellett természetesen rendelkezik hagyományos Mobile Security tulajdonságokkal is, mint az SMS/MMS spamszűrő és a hívásblokkolás. Minden androidos eszköz, legyen az okostelefon, tablet, e-olvasó vagy egyéb eszköz tökéletes biztonságban van az ESET Endpoint Security for Android alkalmazás használatával.

A termék további fontos része az ESET USSD Control, mely lehetővé teszi a potenciálisan rosszindulatú telefonszámok (USSD kódok) ellenőrzését az automatikus tárcsázás előtt. Az eszköz emellett még elindulásuk előtt blokkolja a rosszindulatú weboldalakat és kódokat is. Az ESET USSD Control így az androidos telefonon tárolt összes adatot és tartalmat biztonságosan kezeli.

Az OSBT (Online Security Brand Tracker) globális felmérése szerint 1,1 milliárd felhasználó csatlakozik az internetre okostelefonjával, melyeknek 47%-a androidos készülék. Napjainkra a tabletek is egyre népszerűbbek, és a már 492 millió használatban lévő eszközből 39%-on fut androidos operációs rendszer. Ezek a hordozható eszközök viszont nem csak személyes adataink tárolására alkalmasak, hanem az irodai munkaállomásunkhoz hasonlóan, üzleti információk tárolására is használhatóak.

2012 második negyedévében a mobiltelefonok végfelhasználóinak száma elérte a 419 milliót. A mobiltelefonok eladásainak 36,7% az okostelefonok kereskedelméből származik, mely 2012 második negyedévében 42,7% növekedést jelent. A Gartner elemzőcég szerint a ma használt okostelefonok majdnem 65%-án androidos operációs rendszer fut, így az ezeken az eszközökön tárolt adatok védelme minden eddiginél fontosabbá vált.

Az ESET Mobile Security for Android kiemelkedő tulajdonságai:

·    ESET Remote Administrator támogatás
·    ESET USSD Control
·    Egyedülálló viselkedés-alapú érzékelés
·    Lopásvédelem
·    SMS/MMS Antispam
·    Hívásblokkolás
·     Rendszergazda kapcsolatok
·    Biztonsági audit beépített feladatkezelővel
·    Új felhasználói felület
·     Eltávolítás elleni védelem

 

Vissza