Bemutatkozott az ASUS VivoTab táblagép

Kütyü Magazin - 2012. november 16.

Az ASUS ma bejelentette a VivoTabet, mely röviden egy karcsú és könnyű, Windows 8-as táblagép. A VivoTab ajánlott végfelhasználói ára 249 900 forintról indul, s ezért az összegért egy 11,6 hüvelykes, több ujjal kezelhető HD képernyővel, Wacom digitalizáló tollal és kétmagos Intel Atom processzorral felszerelt eszközt kapunk. A géphez külön megvásárolható mobil dokkoló tovább növeli a hatékonyságot a beépített billentyűzetnek és az akár 19 órányi mobil működést lehetővé tévő plusz akkumulátornak köszönhetően.

Az ASUS VivoTabbe egy 1,8 GHz-es, kétmagos Intel Atom Z2760 processzor került, amelynek megnövelt teljesítménye és rendkívül energiatakarékos működése lehetővé teszi, hogy Windows 8-on egyaránt fussanak a régóta meglévő és a legmodernebb alkalmazások is, széles szoftverválasztékot kínálva mindenféle felhasználói igényhez. A VivoTab 11,6 hüvelykes, több ujjal kezelhető képernyője borotvaéles, 1366 x 768 HD felbontású képeket jelenít meg élénk színekkel, széles betekintési szöggel és kiváló kültéri láthatósággal, a Super IPS+ kijelzőtechnológia rendkívüli fényességének köszönhetően. Az ASUS TruVivid technológiája még tovább javítja a képek tisztaságát a kijelző vastagságának csökkentésével, a karcálló, ujjlenyomat-taszító bevonatú Corning Fit üveg pedig kristálytisztán tartja a képernyőt.

A rugalmasság az ASUS VivoTab egyik kulcsfontosságú jellemzője, legyen bármilyen fel­adatról is szó. A többujjas vezérlés maximális szabadságot kínál a Windows Store alkalmazásaival, a Wacom digitalizáló toll pedig rendkívüli pontosságot biztosít az asztali alkalmazásokhoz. Az új, „rejtett zsanéros” kialakítású mobil dokkolóhoz csatlakoztatva, a VivoTab azonnal noteszgéppé alakul, billentyűzettel és nagy, több ujjal kezelhető touchpaddel, valamint két USB 2.0 csatlakozóval a páratlan hatékonyság érdekében. Emellett hab a tortán, hogy a mobil dokkoló akár 9 órával képes is megnövelni a VivoTab 10,5 órás akkumulátoros üzemidejét, összesen akár 19 órányi mobil használatot biztosítva.

Az ASUS VivoTab nem csupán erős és praktikus, hanem könnyedén hordozható is. A karcsú, fémházas eszköz mindössze 8,7 mm vastag és 675 g súlyú, az innovatív „Nano Molding” technológia pedig garantálja a finom kialakítást, amely egyszerre erős és elegáns. Az ASUS SonicMaster technológia és a négy hangszóró együttese azt jelenti, hogy a VivoTab nemcsak jól néz ki, hanem jól is szól; az autofókuszos, öttagú objektíves és nagy, f/2,2 rekeszes, 8 megapixeles kamera pedig kategóriájában a legjobb minőségű képeket készíti.

VivoTab hamarosan hazánkban is megjelenik, ajánlott végfelhasználói ára 249 900 forintról indul.

 

 ASUS VivoTab - Specifikációk

Operációs rendszer:

Windows 8

Processzor:

Kétmagos, 1,8 GHz-es Intel Atom Z2760 CPU

Méret/súly:

294.2 x 188,8 x 8,7mm / 675 g

Memória/tárolókapacitás:

2 GB RAM / 64 GB EMMC tároló, 32 GB ingyenes ASUS WebStorage 3 évig

Csatlakoztatási lehetőségek

802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0

Képernyő:

11,6”, több ujjal kezelhető, HD (1366 x 768) felbontású érintőképernyő,Super IPS+ technológia, LED-háttérvilágítás, ASUS TruVivid technológia

Karcálló Corning Fit Glass ujjlenyomatok elleni bevonattal

Digitalizáló:

Wacom digitalizáló toll

Kamera:

8 MP a hátlapon, autofókusszal és LED-es vakuval, 2 MP az előlapon, 1080p HD videofelvétel

Csatolók:

„2-in-1” audio aljzat (fejhallgató/mikrofon), 1 db Micro-HDMI, 1 db microSD kártyaolvasó (SDXC), Belső mikrofon, Négy hangszóró az ASUS SonicMaster audiotechnológiájával

Akkumulátor:

Csak a táblagép: Li-polimer 30 Wh, akár 10,5 óra Mobil dokkolóval: Li-polimer 30+25 Wh, összesen akár 19 óra2

GPS:

van

Érzékelők:

gyorsulásérzékelő, fényérzékelő, giroszkóp, e-iránytű, NFC


 



 

Vissza