Szegedi Füvészkert okostelefonon

forrás: ÖS - 2012. november 7.

A Szegedi Szabadtéri Játékok után most egy újabb szegedi nevezetesség, a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje adott ki okostelefon-alkalmazást, amit bárki ingyenesen tölthet le, segítségével pedig megismerheti az ott található legfontosabb növényeket, amelyeket a leírás mellett képekkel is illusztráltak.

Az új alkalmazás segítségével azt is megtudhatjuk, milyen programok várhatóak a füvészkertben, ki alapította és hogyan vált az ország egyik legnagyobb botanikus kertjévé. Ősszel is sokan keresik fel különleges kaktuszgyűjteményéért, sárguló levelű fáiért és a természet csendjéért az újszegedi füvészkertet. A Szegedi Tudományegyetem kilencven esztendős botanikus kertjében összesen 6 ezer különféle növényt tartanak nyilván. A Lövölde úti 17 és fél hektáros területen a fajokat úgy válogatták össze, hogy szinte minden évszakban legyenek virágzó növények, ősszel pedig változatos színekben pompázzanak a fák és a bokrok.

Ingyenes alkalmazás
Az ingyenes alkalmazást iPhone-ra és Android-telefonokra is le lehet tölteni. A készítők az Információk menüpontban arról is tájékoztatják az érdeklődőket, hogy mikor van nyitva a füvészkert, mik a legfontosabb közérdekű tudnivalók, mennyibe kerülnek a belépők és mi a pontos elérhetőség.

Vissza