Újabb kínai csúcsmodell a láthatáron - Huawei Ascend Mate

Farkas Norman - 2012. október 19.

Valaki egy érdekes újdonságba botlott a Huawei kínai weboldalán. Az információk szerint 6,1 hüvelykes Full HD érintőképernyővel és 1,8GHz-es, négymagos processzorral érkezik a gyártó Mate névre keresztelt okostelefon-táblagép hibridje.

Jó hírünk van az okostelefon-táblagép hibridek, azaz a phabletek rajongói számára, ugyanis fény derült arra, hogy a Huawei egy igencsak izgalmas kütyüvel készül benevezni ebbe a kategóriába.

A gyártó kínai weboldalán elcsípett információk szerint egy 6,1 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású érintőképernyővel, 1,8GHz-es, saját gyártmányú négymagos K3V3 processzorral, 2GB RAM-mal és 4000mAh kapacitású akkumulátorral felvértezett óriás mobil van készülőben, mely a Huawei Ascend Mate nevet kapta. Egyelőre sajnos nincs több infó a telefonról, s még fotó sem készült róla, de reményeink szerint ez a helyzet hamarosan változik.

A phabletek piaca egyre pergősebb. A kategóriateremtő Samsung Galaxy Note sikerei után sorra jelennek meg a hatalmas kijelzővel ellátott okostelefonok (LG Optimus Vu, Vu II, Lenovo LePhone S880, Thomson X-View 2, stb) , melyek több előnnyel is kecsegtetnek, ugyanakkor méretük miatt némi kompromisszumot követelnek a felhasználóktól. Az 5,5 colos megjelenítővel szerelt Galaxy Note II talán még épphogy kényelmesen használható telefonálásra, de egy 6,1 hüvelykes masinát vajon mennyire kényelmes a fülünkhöz emelni?


 

[Forrás: Unwired View]



 

Vissza