Vérbeli csúcsmobil Kínából, olcsón: Newman N2

Farkas Norman - 2012. október 18.

A Newman N2 nevű kínai okostelefon várható ára nem haladja meg az ötvenezer forintot, mégis olyan felszereltséggel bír, amellyel a nála több mint kétszer drágább Samsung Galaxy S III-at is felülmúlja.

Hamarosan landol a piacon a Newman N2, mely várható ára és hardvere alapján még a Xiaomi mobiljait is lepipálja ár/érték arány tekintetében. Az újdonságért 1499 kínai jüant, azaz cirka 50 ezer forintot kell majd kicsengetni, s ezért az árért nagyjából egy 13 megapixeles hátlapi kamerával felturbózott Galaxy S III-at kapunk. A készülékben egy 1,5GHz-es, négymagos Exynos 4412 processzor, 1GB RAM, 8GB belső tárhely és egy microSDHC kártyahely kapott helyet. A Newman N2 előlapján egy 2 megapixeles kamera és egy 4,7 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású érintőképernyő figyel, hátul pedig egy 13 megapixeles, LED villanóval segített kamera fogadja a felhasználót. A rendkívül sikeresnek ígérkező mobil fedélzetén az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszer teljesít szolgálatot, energiaellátásáért pedig egy 2500mAh kapacitású akkumulátor felel.

További érdekesség, hogy még nem tisztázott a készülék végleges formája, ugyanis a leendő vásárlók szavazhatják meg, hogy milyen külsőt kapjon (két formaterv közül választhatnak).

 

[Forrás: Unwired View]

 

Vissza