Kémfotón a Huawei Ascend W1

Farkas Norman - 2012. október 16.

Kiszivárgott fotón pózol a Huawei első Windows Phone 8 rendszer köré épülő okostelefonja, mely a várakozások szerint még év vége előtt hivatalosan be fog mutatkozni. A képek alapján a kínai mobil rendkívüli hasonlóságot mutat a Windows Phone 8X by HTC-vel, ám ez csak a külsejére igaz.

A Nokia, a Samsung és a HTC után a kínai Huawei is úgy döntött, hogy beszáll a Windows Phone platformon zajló harcba. Az is kiderült nemrég, hogy a vállalatot elsőként az Ascend W1 nevű modell fogja képviselni a platformon. A korábbi pletykák szerint múlt hónapban lett volna esedékes a készülék bemutatója, ám az elmaradt. Sebaj, a friss hírek szerint még év vége előtt lehull a lepel a W1-ről, s mi sem utalhatna erre jobban, mint az, hogy kiszivárgott fotók jelentek meg róla az interneten.

Az alábbi fotó alapján az Ascend W1 több ponton is a szintén Windows Phone 8 alapú HTC 8X dizájnelemeiből építkezik, amit mi nem bánjuk, mert jól néz ki, de az más kérdés, hogy a tajvani gyártó mit szól majd hozzá. Egyébként a Huawei üdvöskéje az előzetes infók szerint nem a csúcsmodellek táborát erősíti majd, hanem a középmezőnyt képviseli. Ennek megfelelően egy kétmagos, 1,2GHz-es processzor, 512MB RAM, 4GB belső tárhely, 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású (WVGA) érintőképernyő és 2000mAh kapacitású akkumulátor kerül a burkolata alá.

Az Ascend W1 minden bizonnyal Kínában jelenik meg először, várható ára 310 dollár (~67 ezer forint) körül alakulhat.

 

 

[Forrás: Unwired View]

 

Vissza