Négy új Lenovo tablet-notebook Windows 8 operációs rendszerrel

Széll Zoltán - 2012. október 13.

A nagy PC gyártók egymás után mutatják be Windows 8 alapú hordozható gépeiket, amelyek az új operációs rendszer bejelentése után (október 26) lesznek kaphatók. Az Asus, a HP és mások után most a Lenovo egyszerre három új hibrid noteszgépet (Idea márkanéven) és egy ThinkPad üzlet-orientált rendszert mutatott be, melyeket üzleti és otthoni felhasználók számára terveztek. Valamennyi most bemutatott modell táblaként és noteszgépként egyaránt használható.

A Lenovo új gépeinek legfontosabb jellemzője az érintőképernyő. A most bejelentett termékcsomag az IdeaPad Yoga 11 (Nvidia Tegra 3 processzorral), az IdeaPad Yoga 13 (Intel Core i7 processzorral) átalakítható (tábla-/noteszgép) rendszereket, valamint a ThinkPad Twist és Idea Tab Lynx átalakítható noteszgépeket tartalmazza.


 Az IdeaPad Yoga masinák egy forradalmian új megoldást tartalmaznak: a képernyő 360 fokkal elfordítható és így könnyen táblagépből noteszgéppé, illetve vissza alakíthatók. A fényképek és egyéb tartalmak könnyen vezérelhetők a Yoga 13 speciális „Motion Control” technológiával, amely egyszerűsíti az ujjak használatát a többérintős képernyőn.


Az IdeaTab Lynx az első Windows 8 alapú táblák egyike, amely az Intel „Cedar Trail” processzoron alapul és egyidejűleg többérintős képernyő tartalmaz. A dokumentumokat Micosoft Wordben, a táblázatokat Excelben kezeli. A Lynx felhasználók 16 óra hosszat használhatják egyfolytában gépeiket újratöltés nélkül és mozi minőségű hangot hallgathatnak a Dolby Home Theatre technológiával. Jellemzője még a teljes méretű USB kapu.


 A ThinkPad Twist 12,5” masinát professzionális felhasználók számára tervezték és olyan technológiákat tartalmaz, melyek az üzleti és a személyi számítási igényekhez szükségesek. A kivételes üzleti produktivitáshoz a ThinkPad Twist Intel Core i7 processzorokat, Windows 8 Pro operációs rendszert, maximum 500 GB-os merevlemezes meghajtót vagy SSD tárolót használ.


Az IdeaPad Yoga 13 Ultrabook Window 8 Pro operációs rendszert, Intel Core i7 processzort, 13,3 hüvelykes érintőképernyőt és 256 GB SSD tárat tartalmaz. Az akkumulátor maximum 8 óra üzemidőt biztosít. Ez a modell Október 12.-étől kapható 1099 dollárért.
Az IdeaPad Yoga 11 modell Windows 8 RT operációs rendszert, Nvidia Tegra 3 processzort, 11,6 hüvelykes érintőképernyőt, maximum 13 óra üzemidőt biztosító telepet és 64 GB eMMC tárat tartalmaz. Decemberben lesz kapható 799 dollárért.


A ThinkPad Twist Ultrabook Windows 8 Pro operációs rendszert, 12,5 hüvelykes érintő képernyőt, maximum 7 óra üzemidőt biztosító akkumulátort és 500 GB-os merevlemezes meghajtót vagy 128 GB-os SSD tárat tartalmaz. Ez a modell október 26-ától lesz kapható 849 dollárért.


Az IdeaTab Lynx átalakítható modell Windows 8 operációs rendszert, Intel Atom Z2760 mikroprocesszort, 11,6 hüvelykes érintőképernyőt és 16 óra üzemidőt biztosító telepet tartalmaz. Ez a masina decemberben lesz kapható 599 dollárért.


 

Vissza