D-Link Pocket Cloud Router – A mobil router

forrás Prim Online - 2012. október 9.

A D-Link újabb hasznos családtaggal bővítette Cloud router termékcsaládját: az otthonra szánt modellek után bemutatkozik a mobil generáció routere, a Pocket Cloud Router (DIR-506L). Biztonságos wifi kapcsolat bárhol, bármikor netezéshez, fájlok megosztásához – legyen szó egy üzleti tárgyalásról, egy tanóráról vagy egy baráti sörözésről.

Nemcsak nevében, kivitelében is zsebbe illő terméket fejlesztett a D-Link: a mindössze 125g súlyú vékony kis mindenes újratölthető akkumulátorával akár 4 órán keresztül netezhetünk, érhetjük el laptopjainkon vagy egy USB tárolón található prezentációink, filmjeink, zenéink saját helyi hálózatunkon – ez a jövő személyes felhője.



Mobilitás mindenekfelett

Ma már persze ennyi nem lenne elég egy iPhone vagy más okostelefon függőnek: nekik fejlesztette ki a D-Link  a SharePort™ Mobile alkalmazást iPhone, iPad vagy Android készülékekre, mellyel a Pocket Cloud Router USB portjára csatlakoztatott tárolók állományait (zenéket, videókat, fotókat) bárhonnan, bármikor elérhetjük mobil eszközünkkel. Nem lehet többé gátja a telefonok korlátozott tárkapacitása a szórakoztató tartalmak elérésének. Sőt, nemcsak egyirányú a kapcsolat: Mobiltelefonunkkal készített fotóink, videóink egyetlen mozdulattal fel is tölthetők a Pocket Cloud Routerre csatlakoztatott USB tárolóra – mindez laptop vagy számítógép bekapcsolása nélkül.

Kinek?

A Pocket Cloud Router egyaránt szolgálja a folyamatosan úton lévő üzletemberek kényelmét fájl elérési, megosztási, és Wi-Fi hotspot funkcióival, de éppígy a mindig máshol netező diákok, fiatalok, baráti társaságokkal összejárók igényeit.

Okostelefon-kiegészítő

Nagy mennyiségű adat tárolására napjaink okostelefonjai részben nem alkalmasak, részben ellopásuk, elvesztésük egyben az adatok vesztét is jelenti. A Pocket Cloud Router a SharePort Mobile alkalmazással a lehető legegyszerűbb backup lehetőség – különösen olyan mobil eszközök használata – például iPad – esetén, melyeken nincs USB port. Ezen felül a korábban bemutatott Mobil Útitárshoz hasonlóan képes legfeljebb 5V/0.8A (4W) teljesítménnyel mobiltelefonokat tölteni – ez pedig a legtöbb ma elterjedt okostelefonhoz elég.

Több működési mód – széleskörű alkalmazási lehetőségek

Repeater módban a Pocket Cloud Router kiterjeszti a vezeték nélküli hálózat lefedettségét. Router/Ap illetve Wi-Fi Hotspot módban pedig minden Internet kapcsolatból képes vezeték nélküli hozzáférési lehetőséget kreálni. A Pocket Cloud Routert közvetlenül egy Internet modemhez vagy a szállodai szobában biztosított kábelre csatlakoztatva egyszerre többen is netezhetünk vezetékek nélkül.

Álom vagy valóság? Wi-Fi a tanteremben

Bár a hazai oktatási intézmények még csak most ismerkednek a digitális tananyagok használatával az oktatásban, talán nincs már messze az az idő, amikor a tanár az USB tárolón magával hozott tananyagot a Pocket Cloud Routerre csatlakoztatva kiosztja a diákok között. Ma pedig már az sem elképzelhetetlen, hogy a sokszor tanórán haszontalannak tartott mobiltelefonokról akár a házi is Wi-Fi-n legyen beadható óra elején.

 
A mobil és tablet eszközök ugrásszerű elterjedésével párhuzamosan az olyan mobil szolgáltatásokat kínáló eszközök iránti igény is növekedni kezdett a piacon, mint amilyen a D-Link Cloud.

Pocket Cloud Router (DIR-506L)

·    Újratölthető akkumulátor – akár 4 óra üzemidő
·    Kifordítható talp, vékony kivitel – elfér bármely zsebben
·    Kész vezeték nélküli felület bárhol, ahol már van vezetékes net
·    Gyenge jel felerősítése
·    Shareport Mobile alkalmazás a csatlakoztatott USB meghajtó és az iPhone, iPad, Android készülékek közti egyszerű adatkommunikációhoz
·    802.11 n/g/b vezeték nélküli kapcsolat
·    WAN/LAN 10/100 Ethernet port
·    USB 2.0 port USB stick csatlakoztatásához vagy okostelefon töltéséhez (max. 5V/0.8A (4W))

Ár és elérhetőség
A D-Link Pocket Cloud Router (DIR-506L) október 15-től kapható Magyarországon is, ajánlott végfelhasználói ára 21 400 Ft.
 

Kulcsszavak: router, D-Link
Vissza