Érdekes újdonság a középmezőnyben: HTC One VX

Farkas Norman - 2012. október 3.

A HTC tegnap nem csak a One X+ csúcsmodellt mutatta be, hanem egy másik androidos újdonságról is lerántotta a leplet. A középkategóriás One VX-ről a neve alapján azt gondolnánk, hogy egy felturbózott One V-t köszönthetünk személyében, ám ennél sokkal többről van szó.

Az Egyesült Államokban a One X+-szal együtt debütál majd az AT&T szolgáltató kínálatában a tajvani gyártó felső-közép kategóriába szánt üdvöskéje, mely a One VX nevet kapta. Az újdonság neve egy kicsit megtévesztő, hiszen a szerény felszereltségű One V-t juttatja eszünkbe annak ellenére, hogy a VX bizony minden téren jelentős mértékben felülmúlja. Lássuk, mi került a gépezetbe!

Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszerrel érkező, s később 4.1 Jelly Bean  frissítésben részesülő készülék előlapján egy 4,5 hüvelykes S-LCD 2 érintőképernyő feszít, mely "csak" qHD (960 x 540 pixel) felbontású, így képe messze nem olyan éles, mint a hasonló méretű, HD felbontású kijelzőké.

A One VX energiaellátásáért egy 1810mAh kapacitású akkumulátor felel, a képalkotási képességekről pedig egy VGA előlapi- és egy 5 megapixeles, LED villanóval segített, 1080p Full HD videók rögzítésére alkalmas hátlapi kamera gondoskodik.

A kütyü lelke egy kétmagos, 1,2GHz-en ketyegő Qualcomm Snapdragon S4 (MSM8930) processzor, melyet 1GB RAM és 8GB microSD kártyával bővíthető belső tárhely egészít ki. A repertoárból nem maradt ki a 4G és HSPA+ modem, az FM rádió, illetve a GPS, WiFi, NFC és Bluetooth modul sem.

A fentiek alapján a 133,5 x 67,5 x 9,19 milliméteres és 124,7 grammos One VX egy igazán ígéretes készülék, mely a szerényebb felbontású kijelző, a kétmagos processzor és az átlagos kamerák miatt épp, hogy átcsúszik a középkategóriába, egyébként simán csúcsmodell lehetett volna belőle. A telefon túl sokban tér el a One V-től, ezért leginkább a One S követőjének fogható fel, bár ritka, hogy az elődmodell bármiben is túlszárnyalja utódját (a One S képalkotásban ügyesebb).

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy a HTC One VX pontosan mikor, s milyen árcédulával landol a piacon.

 

[Forrás: Android Central]

 
Vissza