Canon PowerShot G15 és PowerShot SX50 HS

forrás Prim Online - 2012. szeptember 17.

A Canon ma bemutatta a PowerShot G15-öt és a PowerShot SX50 HS-t. A PowerShot G15-ben található a PowerShot G sorozat eddigi legnagyobb fényerejű objektívje, egy új, f/1,8-2,8, 5x zoom objektív, amely a fényképészek számára extra széles rekeszt biztosít a fényképezőgép teljes fókusztartományában. A PowerShot SX50 HS pedig a világ első 50x optikai zoomot1 kínáló kompakt fényképezőgépe, amely nem csak átütő teljesítményre képes, de tovább finomított kézi vezérléssel rendelkezik és támogatja a RAW formátum használatát.

A felsőkategóriás minőséget, a kategória legjobb teljesítményét és kompakt méretet kereső, képzett felhasználók számára mindkét PowerShot modell a Canon méltán híres képfeldolgozási technológiáit kínálja, kiemelkedő minőségű állóképek és Full HD felbontású videók készítéséhez. Mindkettőben megtalálható a díjnyertes HS rendszer, amely rendkívül jól teljesít alacsony megvilágításnál, és egyéb körülmények között is kivételesen alacsony zajszintet biztosít. A Canon Intelligens IS funkcióval bővített optikai képstabilizátorával a kamera teljes fókusztartományában a lehető legélesebb kép készíthető, a kézi vezérlés és a RAW fájlok támogatása pedig maximális szabadságot ad a fényképészeknek a képek rögzítése és feldolgozása terén.


Új generációs objektívtervezés

A PowerShot G15 és PowerShot SX50 HS új, csúcstechnológiás, precíziós Canon  objektívet kapott, amelyek sokféle kreatív megoldás használatát teszik lehetővé. A PowerShot G15 szuperfényes helyett szuper fényerős, f/1,8-2,8 objektívje új, nagy fénytörésű üveg felhasználásával készült, és egy olyan speciális, többféle anyag keverékéből álló bevonattal van ellátva, amely nanométeres pontossággal képes a meghatározott hullámhosszú fény irányítására. Az 5x optikai zoom kiemelkedő sokoldalúságot kínál, f/1,8 rekesszel a 28 mm-es nagy látószögnél, és f/2,8 rekesszel a maximális, 140 mm-es fókusztávolságnál. Ez rendkívül nagy szabadságot ad akkor, ha alacsony megvilágításnál, a pillanat megragadásához nagy zársebességet használva kell fényképezni, illetve hozzájárul az állóképek atmoszférájának feljavításához a kisebb mélységélességgel, a fényképezőgép teljes zoomtartományában.


Azok számára, akik a távoli tárgyak részleteit is el akarják kapni, a PowerShot SX50 HS a Canon kompakt fényképezőgépeiben található eddigi legerősebb optikai zoomot kínálja. A kategória vezető optikai megoldása 13 lencsetagból áll: három UD lencsetag egy tíztagú optikai elrendezésben – kivételes teljesítményt biztosítva a hatalmas, 50-szeres optikai zoomtartományban. Az újonnan tervezett, ultrahangos motor (USM) és lengőtekercses motor (VCM) garantálja a gyors és közel zajtalan zoomolást a 24 mm-es, nagy látószögtől egészen az 1200 mm-es maximális tartományig, a ZoomPlus pedig digitálisan terjeszti ki a zoomolást a 100-szoros határig, megőrizve a jó képminőséget.


A PowerShot SX50 HS továbbfejlesztett Zoombeállító segédfunkciója most már Keres és Zár funkciókat is tartalmaz, amelyek célja, hogy segítsen a fotósoknak rákeresni és rázárni a tárgyakra az objektív tele tartományában. Az objektív törzsén található külön Keresés gombbal az objektív kizoomol, hogy újra rákeressen a tárgyakra. Miután a tárgy megvan, a gombot elengedve az objektív automatikusan visszazoomol a tele fókusztávolságra. A Zár gomb segítségével pedig egy hatékony optikai képstabilizátor (IS) mód kapcsolható be, amely segít a tárgyat a kereten belül tartani a felvétel elkészültéig.


Tűéles képek optikai képstabilizátorral
A Canon iparágvezető optikai képstabilizátor-technológiája korrigálja a fényképezőgép bemozdulásából származó problémákat, az állóképek elmosódásait és a videofelvételek rázkódását. A négy- (PowerShot G15), illetve 4,5 lépéses (PowerShot SX50 HS) optikai képstabilizátor garantálja, hogy a felvételek élesek, tiszták és részletesek legyenek telefotó állásnál vagy alacsony megvilágítás esetén is. Ezen felül az Intelligens képstabilizátor automatikusan felismeri a felvételi helyzetet, és a hétféle lehetőség közül a legmegfelelőbb képstabilizálási eljárást alkalmazza. A
PowerShot SX50 HS-ban az új, speciális Dinamikus képstabilizátor mód is megtalálható, amely az elsősorban a járás vagy mozgás közben felvett videókra jellemző, forgó típusú kamerarázkódást csökkenti.


Felsőkategóriás képminőség és sebesség
Mindkét modellben a Canon HS System rendszer található – egy nagy érzékenységű, 12,1 megapixeles CMOS-érzékelő és a hatékony DIGIC 5 képfeldolgozó processzor együttese. A PowerShot G15-be egy új, 1/1,7 típusú, nagy érzékenységű Canon CMOS érzékelő került, amely elődjénél is hatékonyabban gyűjti a fényt, és komoly rugalmasságot biztosít alacsony megvilágítású felvételek készítésekor is. A nagy – akár 12800-as – ISO-érzékenység rossz fényviszonyok között is lehetővé teszi a nagy zársebességek használatát és a sorozatfelvételek gyorsabb készítését. A két modell nagyteljesítményű DIGIC 5 jelfeldolgozását a kifinomult érzékelőkhöz optimalizálták, hogy a képzajt mindenféle megvilágítási helyzetben a lehető legalacsonyabb szinten lehessen tartani.


A két modell továbbfejlesztett autofókusz (AF-) rendszerével könnyedén készíthetők élesre állóképek. A PowerShot G15 AF sebessége egészen kivételes – mindössze 0,17 mp nagy látószögnél. Ez 53 százalékkal jobb, mint amire a PowerShot G12 képes volt, így jelenleg ez az eddig készült leggyorsabb kompakt Canon fényképezőgép.


A mindkét modellen elérhető Nagy sebességű sorozat HQ mód szintén segít a kiváló minőségű, teljes felbontású képek készítésében gyorsan mozgó tárgyakról. A PowerShot SX50 HS másodpercenként 13 képet készítve képes megragadni a pillanat törtrésze alatt zajló eseményeket, így például tökéletes a vadon élő állatok fotózásához; a 10 kép/mp sorozatfelvételi sebességű PowerShot G15 pedig ideális a gyorsan zajló események rögzítéséhez.


Kreatív rugalmasság kézi vezérléssel és automatikus módokkal

A Canon EOS DSLR-ekhez hasonló szintű kézi beállítási lehetőségeket kínáló két fényképezőgéppel szabadon állíthatók az olyan paraméterek, mint a rekesz, a záridő, a fehéregyensúly és az ISO-érzékenység. Mindkét modellben többféle képarány használatát is támogatja a RAW mód, vagyis a fotósok az utómunkálatok során többféle képaránnyal is kísérletezhetnek.


A lehető legjobb kép készítését egy sor automatikus felvételi funkció is segíti. A Smart Auto mód speciális kompozíciófelismerési technológiákat alkalmazva választja ki a legmegfelelőbben az 58 különböző helyzet közül, az Arcazonosító pedig intelligens módon azonosítja az ismerősök vagy családtagok előre megadott arcát és úgy módosítja a beállításokat, hogy mindig a lehető legjobban nézzenek ki. A többterületes fehéregyensúly-javítás automatikusan módosítja a színárnyalatokat a beltérben, különféle fényforrással készült felvételeken, hogy azok természetesebbnek tűnjenek.


Komoly fotósok gépei

A PowerShot G15 a PowerShot G sorozat tervezési jellegzetességeit mutatja, remek kezelhetőséget kínálva a mindennapos használathoz. Könnyű, alumínium váza mintegy 17 százalékkal kisebb a PowerShot G12-nél, így ideális társ egy DSLR fényképezőgép mellé.


A gyors, egykezes működtetéshez tervezett PowerShot G15 kétszintes felső tárcsát, egy elülső tárcsát, egy külön Videofelvétel gombot és gyorsbillentyűket is tartalmaz – így igen könnyű a két felvétel között a fényképezőgép beállításait elérni és módosítani. Az éles, 920 ezer képpont felbontású, 7,5 cm-es (3,0’’) PureColor II G képernyő ideális a komponáláshoz és a lejátszáshoz, széles betekintési szöget kínál, edzett üveg borítása pedig megnöveli a tartósságát és láthatóságát. Az optikai kereső alternatívát kínál az élőképes kompozícióval szemben, az objektíven való keresztülnézés hagyományosabb élményét nyújtva.


A DSLR-gépek megszokott érzését kompaktabb formában kínáló

PowerShot SX50 HS markolata úgy került kialakításra, hogy biztonságos érzést nyújt a kézben és ideális az ultra-zoom felvételek készítéséhez. Az 50x optikai zoom tartomány rugalmasságához képest kiemelkedően kompakt PowerShot SX50 HS egy vezérlőtárcsát biztosít a rendszermenük könnyű eléréséhez és a bennük való navigáláshoz, valamint külön akciógombokat, például egy Videofelvétel gombot is. Elektronikus keresőjével, valamint az állítható dőlésszögű, 7,1 cm-s (2,8’’) PureColor II VA LCD-képernyőjével a felhasználók kedvük szerint alakíthatják ki felvételeiket, és többféle szögből is fotózhatnak.


Azonnali Full HD videók

A szuperéles videók rögzítésére is tökéletes PowerShot G15 és
PowerShot SX50 HS 24 kép/mp sebességgel teszi lehetővé a Full HD (1080p) felbontású videók készítését. A fényképezőgépek optikai zoomja mozgókép-felvétel közben is használható, az autofókusz (AF) pedig a videokészítés során is garantálja a képek élességét és tisztaságát, illetve hogy a tárgyak fókuszban maradjanak. Mindkét modell képes jó minőségű, sztereo hang felvételére.


Kísérletezzen a Canon-tartozékokkal

Mindkét új PowerShot modell kompatibilis a Canon-tartozékok széles körével, lehetővé téve a fotóstáska praktikus eszközökkel bővítését. A vakupapucs segít a fotósoknak kísérletezni a kreatív vakus fényképekkel, mivel a Canon Speedlite vakuk egész sorát felhasználhatóvá teszi; az objektív szűrőadaptereivel pedig a Canon EOS szűrők széles tartománya válik használhatóvá. Mindkét modell kompatibilis az RS-60E3 távkioldóval, ami tökéletes a hosszú expozíciók vezérlésére, illetve az éjszakai felvételekhez, a fényképezőgép rázkódásának csökkentésére. A PowerShot G15-höz egy új vízálló tok (WP-DC48) is kapható – tökéletes azok számára, akik a lenyűgöző tengeri életet kívánják fotózni.


PowerShot G15 – a legfontosabb jellemzők:
·    Nagy fényerejű, f/1,8-2,8, 28 mm, 5x Canon zoom objektív
·    12,1 MP CMOS; HS rendszer DIGIC 5-tel
·    4 fokozatú Intelligens képstabilizátor
·    7,5 cm-es (3,0”) LCD; OVF
·    Elülső tárcsa, teljes kézi vezérlés, RAW
·    Full HD videók, HDMI-CEC
·    Gyors autofókusz
·    Smart Auto és arcfelismerés
·    HDR mód
·    Tartozékok


PowerShot SX50 HS – a legfontosabb jellemzők:

·    50x ultraszéles látószögű zoom
·    4,5 lépéses optikai képstabilizátor. Intelligens képstabilizátor
·    12,1 MP HS rendszer és DIGIC 5
·    Full HD, HDMI
·    7,1 cm-es (2,8") állítható dőlésszögű LCD, EVF
·    Kézi módok, RAW
·    Továbbfejlesztett Zoombeállító segéd
·    Smart Auto, többterületes fehéregyensúly
·    Nagy sebességű sorozat HQ

Vissza