Okostelefon Akadémiát indít a Telenor – videópályázat

Kütyü Magazin - 2012. szeptember 13.

Robbanásszerűen nő az okostelefont és mobilinternetet használók tábora, sokan azonban nem tudják követni a mobiltechnológia gyors fejlődését. Rájuk gondolt a Telenor, amikor kiírta Okostelefon Akadémia videópályázatát, amiben arra kéri az új technológiák szakavatott felhasználóit, hogy egyszerű oktatófilmekben mutassanak be általuk érdekesnek, hasznosnak talált funkciókat, applikációkat vagy szolgáltatásokat.  

Okostelefon Akadémia címmel hirdet videópályázatot a Telenor, amelyen mobiltechnológiához kapcsolódó, rövid oktatóvideókkal vehetnek részt a telefonok önjelölt szakértői. A pályázat célja, hogy a beérkezett anyagokból olyan tudásbázis álljon össze a szolgáltató Facebook oldalán, ahol egyszerű, bárki számára érthető videók nyújtanak betekintést az okostelefonok nyújtotta lehetőségekbe.

A pályázóknak kisvideójukban tetszés szerint egy hasznos telefon-beállítást, egy mobilapplikációt, a Telenor valamelyik népszerű szolgáltatását, vagy bármilyen mobiltechnológiához kötődő témát kell bemutatniuk egy rövid, 0,5-3 perces videóban. A beküldött videókra a galériába látogató érdeklődők szavazhatnak, míg a pályázati határidőt követően a mobilszolgáltató kollégáiból álló szakmai zsűri választ ki 2 győzelemre esélyes pályamunkát, amelyek közül az őszi Android Workshop során derül ki, melyik a győztes alkotás. A pályázati határidő végén legtöbb szavazattal rendelkező, azaz a közönségdíjas videó alkotója egy Samsung Galaxy Note okostelefont nyer, míg a szakma zsűri által legjobbnak ítélt videó alkotója választhat, hogy egy Samsung Galaxy Note, egy Galaxy SIII vagy egy Samsung Galaxy Tab 10.1 csúcskészülékkel szeretné bővíteni eszköztárát.

Az elkészült videókat a Telenor Facebook oldalának Okostelefon Akadémia alkalmazásában várja a zsűri, illetve az alkalmazás galériájában tekinthetőek meg az elkészült videók, amelyekre alkotóik a bíztató közönségszavazatokat várják.

 

 

Minden ember egyedi módon használja mobilját. Míg sokan életstílusukhoz igazítják a funkciókat, applikációkat és akár a Telenortól igénybevett szolgáltatásokat, addig mások még nem is tudják pontosan, milyen területeken könnyítheti meg életüket egy okostelefon. Szeretnénk lehetőséget adni a gyakorlottabb felhasználók számára, hogy megosszák, nekik milyen örömöt okoz vagy milyen praktikumot hordoz készülékük, ezzel segíthetik a kezdő, de lelkes okostelefon használókat. A Telenor számos,okostelefónia köré épülő közösségi rendezvényt szervezett már. Az Okostelefon Akadémia videópályázattal célunk, hogy az „önkéntes szakemberek” videói révén egy térben és időben, szélesebb körben is elérhető, hasznos és közérthető tudásanyagot biztosítsunk az okostelefonok iránt érdeklődők számára.” – mondta el a pályázattal kapcsolatban Egyed Gábor, a Telenor közösségi média szakértője.

Vissza