Máris előrendelhető a Samsung ATIV S

Farkas Norman - 2012. szeptember 4.

A dél-koreai gyártó Windows Phone 8 alapokra épülő okostelefonja már több országban előrendelhető az Expansys-nál.

A Samsung IFA 2012 kiállításon bemutatott, Windows Phone 8 alapú okostelefonja, az ATIV S várható érkezési dátum és ár nélkül ugyan, de megjelent az Expansys egyesült államokbeli, egyesült királyságbeli, olasz és német oldalán az előrendelhető modellek között. A 135 grammos, 137,2 x 705 x 8,7 milliméteres készülék igazi nagyágyúnak ígérkezik, s az eddigi információk szerint az olcsóbb, 16GB tárhellyel szerelt változatért cirka 550 eurót (körülbelül 155 ezer forint) kell majd kicsengetni.

A látszat ellenére műanyag hátlappal szerelt kütyü hardveres fronton lazán felveszi a versenyt napjaink androidos csúcsmodelljeivel, ugyanis kétmagos, 1,5GHz-en ketyegő Qualcomm Snapdragon MSM8950 Krait processzort, 1GB RAM-ot, microSDHC kártyával bővíthető, változattól függően 16, vagy 32GB belső tárhelyet, valamint Adreno 225 grafikus gyorsítót és NFC modult kapott.

Az ATIV S-nek képalkotás terén sem kell szégyenkeznie, erről 8 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi- és 2 megapixeles előlapi kamerája gondoskodik.

A telefon előlapján egy 4,8 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású Super AMOLED HD érintőképernyő terül el, melyet strapabíró Gorilla Glass 2 üveg takar.

A Samsung mérnökei szerint egy 2300mAh kapacitású akkumulátor megfelelő hosszúságú üzemidőre teszi képessé a masinát egy töltéssel, reméljük, hogy ez a kapacitás a gyakorlatban is elegendőnek bizonyul.

Az ATIV S minden bizonnyal a Windows Phone 8 premierjével egyidőben, októberben landol a piacon.

Szerinted sikeres lesz a Samsung üdvöskéje, vagy messze maga mögé utasítja majd a Nokia új Lumia sorozata?

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza