Galaxy Player 5.8: táblagép, vagy médialejátszó?

Farkas Norman - 2012. augusztus 29.
A Samsung bemutatta legújabb androidos médialejátszóját, a Galaxy Player 5.8-at. Az újdonság még a Galaxy Note okostelefon-tablet hibridnél is méretesebb kijelzővel bír, így joggal merül fel a kérdés, hogy tényleg médialejátszóként, vagy inkább táblagépként tekintsünk-e rá.

Az biztos, hogy a Samsung bem bízza a véletlenre sikerét. A dél-koreai óriás nagyjából midnen szegmensben jelen van a tablet- és mobilpiacon, sőt az sem idegen számára, hogy teljesen új termékirányzatot hozzon étre. Ilyen volt például az 5,3 colos Galaxy Note okostelefon-tablet hibrid, melynek sikerén felbuzdulva más gyártók is előrukkoltak hasonló kütyükkel, illetve maga a Sasmung is dolgozik az utódon (melyet a napokban be is mutat).

A PMP lejátszók, azaz hordozható médialejátszók frontján hasonló a helyzet: a Samsung eddigi modelljeit, a Galaxy S WiFi 5.0-t és a Galaxy Player 4.2-t egy igazi "PMP-tablet" hibrid követi a Galaxy Player 5.8 személyében. Az 5,8 hüvelykes, qHD felbontású (960 x 540 pixel) LCD érintőképernyővel szerelt jövevény WiFi, GPS és Bluetooth modullal, 1GB RAM-mal, sztereo hangszórókkal, illetve VGA előlapi kamerával rendelkezik, energiaellátásáért pedig egy 2500mAh kapacitású akkumulátor felel - melyre a méretes megjelenítő miatt fokozottan szükség van. A készülék fedélzetén a TouchWiz kezelőfelülettel "megbolodított" Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszer teljesít szolgálatot, a multimédiás tartalmainkat pedig változattól függően a 16-, vagy 32GB méretű belső tárhelyre pakolhatjuk, melyet microSD kártyával bővíthetünk is.

Ma kezdetét vette az IFA 2012 kiállítás, melynek során többet is megtudhatunk a Galaxy Player 5.8-ról, ugyanis egyelőre rejtély, hogy pontosan mikor, hol és milyen áron kerül forgalomba, illetve milyen processzorral bír a lejátszó. Az eddigi információk csak annyit árultak el, hogy Dél-Koreába hamarosan megérkezik az eszköz, s fekete, illetve fehér változatban lesz elérhető.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza