Bemutatkozott a Nikon 1 J2

forrás Prim Online - 2012. augusztus 12.

A lenyűgöző sebesség és az intelligens, teljesen új fényképezési funkciók tették a Nikon első kompakt rendszer-fényképezőgépét kategóriájának legkeresettebb modelljévé Európában. Az intelligens, új Nikon  1  J2 még több kreatív lehetőséget és stílusos tartozékot kínál, hogy egy kattintással előrébb járjon. 

A könnyen használható és stílusos fényképezőgépet a Nikon úgy tervezte, hogy gyorsan gondolkodjon, és még gyorsabban reagáljon. Az ultrahordozható váz magában foglalja mindazt, ami a lélegzetelállító fényképek és videók készítéséhez nélkülözhetetlen. A Nikon  1  J2 hű marad a Nikon  1 alapgondolatához (azaz a könnyű, kisméretű rendszer-fényképezőgéphez), és az új 1  NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6, szuper keskeny, kompakt 2,5-szeres zoomobjektívvel együtt kerül piacra. Az objektív tartománya elegendő a legtöbb hétköznapi helyzethez, ugyanakkor kényelmesen elfér a zsebben. Az új generációs tartozékok pedig, mint a WP-N1 vízálló tok, a víz alatt is használhatóvá teszik a fényképezőgépet.

Légy kreatív!
 
A Nikon  1  J2 új, Kreatív módjának köszönhetően a fényképezésben a szárnyaló fantáziának semmi sem szab határt. A külön funkciógombbal számtalan fényképezési mód, szűrő és fényképezési beállítás érhető el, amelyek közvetlenül az előnézetre alkalmazhatók, így az effektus még a fénykép elkészítése előtt látható. Dobd fel a hangulatot a lágy szűrővel, pásztázz az Egyszerű panoráma móddal, vagy élvezd a mindig tökéletesen megvilágított képeket az Éjszakai portré móddal.
 
A Mozgó pillanatkép a felvételkészítés innovatív formája. A tovatűnő pillanatokat úgy örökíti meg és játssza vissza, mintha élne a fénykép. Egyszerre rögzít lassított videót és állóképet, majd a kettőt azonnal ötvözve olyan mozgó fényképet készít, amely soha nem látott módon adja vissza a pillanat történéseit. A fotózás történelme során először vált lehetővé a múló idő pillanatképen való megörökítése, legyen szó a partot mosó hullámokról, egy barát mosolyáról, vagy a születésnapi torta gyertyáit elfújó gyermekről.
 
 
A fényképezőgépek lenyűgöző sebessége által vezérelt másik innovatív funkció az Intelligens képválasztó, amely lehetővé teszi a legjobb nagy felbontású felvétel kiválasztását. Hányszor fordult már elő, hogy nem sikerült megörökíteni, ahogy például a kutya elkapja a labdát, vagy ahogy a gyermek hintázik, mert a felvétel a fontos pillanathoz képest egy árnyalatnyival korábban vagy később készült? A Nikon  1  J2 helyetted gondolkodik. A kioldógomb egyszeri lenyomását követően a fényképezőgép húsz, teljes felbontású fényképet készít nagy sebességgel, majd az arckifejezések, a kompozíció és az élesség alapján automatikusan kiválasztja az öt legjobb felvételt. A legkiválóbb felvétel ezután megjelenik a nagy felbontású LCD-képernyőn. Ha még mindig nem tetszik a felvétel, a fényképezőgép felkínál további lehetőségeket, így többé nem készülnek rossz képek.
 
Azoknak, akik további kreatív megoldásokra vágynak, a Kreatív mód könnyű hozzáférést biztosít a PSAM-beállításokhoz.
 
 
Az utolsó részletig kidolgozott fényképezőgép
 
A részleteknek szentelt figyelem teszi a Nikon  1  J2 modellt valóban stílusossá. A fényképezőgép a minimalista külsőnek megfelelő számtalan színben és szálcsiszolt fémborítással érhető el. Még a feketénél is merészebb színt szeretne? Vagy a fehérnél is vibrálóbbat? Hat különböző színből választhat, többek között ezüst, vörös, rózsaszín és narancssárga – az egész környezete irigyelni fogja a fényképezőgépét.
 
 
Tűéles előnézet 
 
A Nikon  1  J2 kristálytiszta, fényes LCD-kijelzőjének köszönhetően biztos lehetsz abban, hogy miután elkészítetted a fényképet, a lehető legjobb minőségben tekintheted és oszthatod meg azt. A 921  ezer képpontos, 7,5  cm átlójú, védőüveggel borított monitor széles megtekintési szöget kínál, kiváló felbontása pedig a fényképek és videók minden részletét visszaadja zárt térben  és a szabadban egyaránt.
 
Az élet pillanatait a maguk teljességében kell megélni. A kellően gyors, intelligens és kreatív fényképezőgéppel úgy rögzíthető a világ nagyszerűsége, hogy közben nem maradunk ki a javából.
 
Kulcsszavak: kamera, Nikon
Vissza