Mit is tud pontosan a Wikipad játéktablet?

Farkas Norman - 2012. augusztus 8.

A CES alkalmával bemutatott WikiPad egy nagy képernyővel és speciális játékvezérlővel felvértezett táblagép, ám eddig igen keveset tudtunk róla. Most viszont fény derült a masina főbb tulajdonságaira, lássuk őket!

Nemrég beszámoltunk a WikiPadről, melyet fizikai játékvezérlője vérbeli androidos játékgéppé tesz. Az újdonságot gőzerővel fejlesztik a CES-en tett bemutató óta, s csak nemrég vált véglegessé technikai felszereltsége.

A legfrissebb adatok szerint a 10,1 colos, 1280 x 800 pixel felbontású IPS érintőképernyővel szerelt készülék lelke egy négymagos Nvidia Tegra 3 processzor lesz, mely 1,4GHz-en ketyeg. Az izmos CPU mellé 1GB RAM és 16GB belső tárhely kerül, a fedélzeten pedig az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer teljesít majd szolgálatot. A szerkezet legérdekesebb részének a kijelzőt alulról határoló, botkormányra emlékeztető keret íérkezik, melynek felfelé ágazó végein a gamepadekből ismerős fizikai játékvezérlő elemek kaptak helyet.

Egyelőre sajnos rejtély, hogy pontosan mikor landol a piacon a WikiPad, viszont biztosra vesszük, hogy megfelelő árazás mellett hatalmas sikert arathat az androidos gamerek körében.

 

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza