Zuppaa: ahol közösségi élménnyé válik az önmegvalósítás

forrás Prim Online - 2012. július 26.

A Zuppaa, Magyarország első és egyetlen social discovery oldala bejelentette legújabb fejlesztéseit, amely a magyar piacon egyedülálló közösségi önmegvalósítást tesz lehetővé. Az eddig főleg digitális névjegyként működő Zuppaa a nemzetközi szinten megvalósuló fejlesztésekkel mostantól kreatív közösségi felfedező oldallá vált, amely hasonló érdeklődésű emberek kapcsolatépítését és közösségi együttműködését teszi lehetővé a MyProject koncepciónak köszönhetően.

Az oldal indításakor az elsődleges célok között szerepelt egy olyan platform létrehozása, amelyen a felhasználók összeköthetik közösségi tartalmaikat, ezáltal pedig átfogó digitális bemutatkozást tesz lehetővé. Túllépve a már meglévő funkciókon, a Zuppaa már nem csak az önmenedzselés eszköze, de a közösségi felfedezés első magyarországi modelljévé vált.

„A Zuppaát azért hoztuk létre, hogy teret adjunk a kreatív és tehetséges emberek önkifejezésének, és az önmenedzselés új módját mutassuk meg. Ezt a célt túllépve az új fejlesztésekkel még tovább bővült azoknak a lehetőségeknek a sora, amely ugyanerre a támogató koncepcióra épül, és sokkal széleskörűbb interakciót tesz lehetővé. Ezenfelül a fejlesztésekkel együtt a Zuppaa átlépte a határokat is:  Közép-Európában több nyelven is elérhetővé vált” – mondta Jóri Csaba, a Zuppaa alapítója.

 



A Zuppaa a következő új fejlesztésekkel bővült:

- Zuppaa poszt: Mostantól már a köztes oldalak beiktatása mellett lehetőségünk van külön tartalom megjelenítésére a Zuppaán. Legyen szó képről, videóról vagy szövegről, posztolhatjuk közvetlenül a Zuppaára is.
- Summaa - A Summaa, hasonlóan az üzenőfalhoz egy olyan felület, ahol közzétehetünk fotókat, videókat és posztokat. Azonban a többi hagyományos üzenőfaltól eltérően itt minden más bekötött közösségi tartalom is megjelenik, legyen szó a saját, vagy az Érdekesnek jelölt emberek posztjairól. Az itt megjelenő bejegyzéseket szabadon áthelyezhetjük bármely Projektfalunkra, vagy felvehetjük mások posztjait az Érdekel listánkba, amely szintén átrendezhető.
- Projektfal – Létrehozhatunk tetszőleges számú Projektfalat, ahová adott témával, a saját projektünkkel vagy akár munkánkkal kapcsolatos tartalmakat gyűjthetünk egy helyre a legkülönbözőbb média típusok formájában: fotó, videó, szöveges bejegyzés, Twitter vagy blog bejegyzés. A „drag and drop” funkcióval akár egy már meglévő projektfalról, vagy a Summaa falról is behúzhatunk tartalmakat, vagy újakat posztolhatunk. A falon lévő posztok sorrendjét és elhelyezkedését pedig szabadon változtathatjuk.
- Multi blogging – A létrehozott Projektfalak mindegyike saját, egyedi webcímen lesz elérhető. Ezeken szabadon blogolhatunk, posztolhatunk szöveget, képet, videót, áthúzhatjuk a meglévő közösségi tartalmakat, valamint a posztokat a blogok között is áthelyezhetjük. Így nem kell több különálló blogot kezelni, itt egy helyen menedzselhetjük mindet és a tartalmakat több helyre kiemelhetjük, átmozgathatjuk
- Érdekes posztok - Az érdekesnek talált posztokat külön falon gyűjthetjük, átrendezhetjük, így bármikor újra és újra megnézhetjük a kedvenc videónkat, fotóinkat.
- Ajánló funkció - A Zuppaa közösségi felfedezést segítő személyre szabott ajánló funkcióval rendelkezik. Az általunk megadott adatok alapján, számunkra releváns zuppaákra kapunk javaslatot.

Az alábbi funkciók továbbra is elérhetőek:

- Megosztás - A Zuppaa korábbi funkciójaként megoszthatunk minden egyes – egyedi webcímmel rendelkező - aloldalt, vagy akár a Zuppaa profil QR kódját.
- SEO - Ezzel a funkcióval menedzselhetjük a profilunk keresőoptimalizációját, így minden releváns keresésnél a lista élén szerepelhet a Zuppaa
- Statisztika - Nem csak azokról lehet információnk, akik követnek, a saját Zuppaa statisztikájából kiderül, hogy hányan nézték meg az oldalunkat, és ők honnan érkeztek közösségi névjegyünkre.

Vissza