Az N880E lesz a ZTE első Jelly Bean mobilja

Farkas Norman - 2012. július 24.

A kínai gyártó bejelentette, hogy a N880E lesz az első okostelefonja, melyen a legfrissebb Android rendszer, azaz a 4.1 Jelly Bean fut majd. A szóban forgó modell egyébként nem egy újdonság, már május óta kapható a ZTE anyaországában.

A ZTE igen jó kapcsolatban van a Google-lel, s mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az elsők között rukkol elő olyan mobillal, melyen az Android 4.1 Jelly Bean fut. Az igazsághoz hozzátartozik,  hogy a gyártó nem egy friss modellen tálalja az új rendszert, ugyanis az N880E már május óta elérhető Kínában, ahol azóta több mint egymillió példányt adtak el belőle.

Az először Android 2.3 Gingerbread rendszerrel kiadott N880E fő attrakciója mindenképp a naprakész szoftver lehet, hiszen hardveres szempontból - hogy úgy mondjam - nem egy nagy durranás a telefon: 4 colos WVGA (800 x 480 pixel) kijelzőt, 1GHz-es (egymagos) processzort, 512MB RAM-ot, 4GB belső tárhelyet és 3,2 megapixeles hátlapi kamerát tudhat magáénak.

A ZTE nem ejtett szót közleményében az N880E Kínán kívüli forgalmazásáról, de arra már utalt a gyártó, hogy több Jelly Bean alapú újdonságokra is számíthatunk tőle a közeljövőben.

 

ZTE N880E

 

[Forrás: Unwired View]

 

 

 

Kulcsszavak: Kína, ZTE, Jelly Bean
Vissza