Legyél kreatív a Szigeten

forrás: Kütyü Magazin - 2012. május 10.

A Sziget-fesztivál köztudottan Európa egyik legrangosabb eseménye, ahol a világhírű fellépők mellett számos érdekesség várja a résztvevőket. Idén például a kreatív workshop zóna fókuszpontja: „Vállald az arcod!/Show your face!”

A KultúrZónában megtalálható szekció remek alkalmat ad az egyéni kreatvitás kibontakozására: a különös alkatrészekből összeállított hangszerek a Kísérleti Hangbázisban vagy a kreatív dizájn alkotóműhely az újrahasznosítás jegyében (Medence RE+Concept Táska workshop) - mind egyfajta értéket képviselnek a Sziget kavalkádjában. Az utóbb említett helyen egy reklámműhely várja az érdeklődőket, és mindenki maga készítheti el saját táskáját, pénztárcáját stb. - mindezt a „Gondolkozz, mielőtt vásárolsz” szemlélet jegyében.

 

Ebben a részben a tavalyról már ismert különös látványvilággal is találkozhatnak az ide látogatók. A Hello Wood az egyedi workshopoknak és kiállításoknak, valamint a fainstallációknak köszönhetően nagyon népszerű lett, így idén is kísérletet tesz arra, hogy összehozza a legtehetségesebbeket.

 

Ha már kreativitás, akkor WAMP. Ebben az évben is ellátogat a Szigetre a „Wasárnapi” Művészi Piac a Hungarikum Falu szomszédságában, ahol fiatal dizájnerek és ipari formatervezők munkái vásárolhatók meg.

 

A logikai játékok sátra is megmozgatja majd az agytekervényeket. A hungarikumnak számító Rubik-kocka mellett sakk, póker, malom, amőba, puzzle és sok más ismert játék is lesz a kínálatban, melyekből bajnokságot is szerveznek. Nem számít, ki mennyire profi, bárki kipróbálhatja magát. A lényeg, hogy ez alatt az egy „Sziget-hét” alatt mindenki együtt játsszon, alkosson, szórakozzon korra, nemre és nemzetiségre való tekintet nélkül.

Vissza