Kínában startol az első MeeGo alapú Jolla okostelefon

Kütyü Magazin - 2012. július 17.

A MeeGo platform fejlesztését tovább folytató Jolla azt csiripelte hivatalos Twitter oldalán, hogy első mobilja a kínai D.Phone kínálatában debütál.

Nemrég hírt adtunk arról, hogy a Nokia leállt a MeeGo platform fejlesztésével, ám a belőle kivált fejlesztőcsapat és a MeeGo közösség létre hozta a Jolla Mobile-t, amely továbbviszi a rendszert, s a fejlesztések mellett új okostelefonok piacra dobásával is gondoskodik annak életben tartásáról.

Nem is kellett sokáig várnunk az első Jolla mobilról szóló hírmorzsára, ugyanis  a cég hivatalos Twitter oldalán bejelentette, hogy első saját fejlesztésű MeeGo készüléke a kínai D.Phone kínálatában jelenik meg először. Érdemes megemlíteni, hogy a D.Phone több mint kétezer tagból álló üzletlánccal büszkélkedhet, ezért nagyon ígéretes viszonteladónak minősül.

Most már tudjuk, hogy hol lehet majd kapni a Jolla első mobilját, de még rengeteg tennivalója van a cégnek, hogy az meg is jelenhessen. Például európai disztribútorokat kell találnia és persze magát a készüléket is meg kell alkotnia.

 

 

 

[Forrás: Engadget]

Kulcsszavak: Kína, MeeGo, Jolla
Vissza