Dizájnos Android alapú játékkonzol 99 dollárért: OUYA [Videó]

Farkas Norman - 2012. július 16.

Egy rendkívül tetszetős, Android 4.0 Ice Cream Sandwich alapú játékkonzol bukkant fel a Kickstarteren. Az OUYA nevű készülék olyan népszerű lett a közösség körében, hogy hamarosan elkezdődhet a sorozatgyártása.

Úgy néz ki, hogy egy új sikerterméket köszönhetünk a Kicksarternek, azaz a hiányos anyagi háttérrel rendelkező fejlesztők menőangyalának. Az oldalon ugyanis nemrég felbukkant egy OUYA nevű játékkonzol, amely módfelett felkeltette a közösség érdeklődését, s két nap alatt több mint 2 millió dollárt sikerült összegyűjteni a sorozatgyártásához,  máris túlszárnyalva a tervezett 950 ezer dollárt, amit egyébként egy hónap alatt kívántak elérni a fejlesztők (most pedig már az 5 millió dollárt súrolja a befolyt összeg). De mi teszi ennyire érdekessé a kütyüt?

Az OUYA ötletgazdája Julie Uhrman, az IGN Entertainment ex alelnöke, a készülék dizájnja pedig Yves Béhar munkáját dicséri. A futurisztikus, mégis letisztult külsejű masina egy Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszert futtató játékkonzol, melyhez egy roppant precíz, vezeték nélküli játékvezérlő tartozik. A gép lelke egy négymagos Nvidia Tegra 3 processzor, melyet 1GB RAM, 8GB belső tárhely, WiFi és Bluetooth (4.0) modul, valamint USB 2.0 csatlakozó és HDMI kimenet egészít ki.

A tervek szerint az OUYA 99 dolláros áron lesz beszerezhető. Nem kérdés, hogy a konzol megjelenésével a fejlesztők és a felhasználók is jól járhatnak. Ha minden részletre kíváncsi vagy az eszközzel kapcsolatban, akkor tekintsd meg az alábbi videót, illetve látogass el az OUYA Kickstarter oldalára.

 

Vissza