Huawei Ascend D Quad: 110 ezer forintért?

Farkas Norman - 2012. július 10.

A februárban megrendezett Mobile World Congressen mutatkozott be a Huawei idei csúcsmodellje, a négymagos processzorral szerelt Ascend D Quad, melynek megjelenése egyre közeledik, s már várható ára sem titok többé.

Sajnos a Huawei nehézségekbe ütközött a processzorgyártás frontján, ezért bár az idei csúcsmobil szerepét betöltő Ascend D Quad jövő hónapban már landolhat  a gyártó anyaországában, Kínában,  európai megjelenésére októberig kell várnunk.

Meg nem nevezett források azt az információt szolgáltatták a MyDrivers számára, hogy a négymagos processzorral, 8 megapixeles kamerával és HD felbontású érintőképernyővel szerelt okostelefon várható ára 2 999 jen körül alakul, azaz cirka 380 euróba, illetve 110 ezer forintba fog kerülni. Ha ez igaz és Európában is a fenti ár érvényesül, akkor biztosan sikermodell lesz a telefonból, hiszen egy ízig-vérig felső kategóriás, Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerű mobilról van szó. Bár kifogásolható, hogy a kütyü ICS-csel érkezik, s közben már bemutatkozott a 4.1 Jelly Bean, a gyártó saját fejlesztésű Emotion UI kezelőfelülete kárpótolhat bennünket, s az sem kizárt, hogy nem sokkal később a legfrissebb Android rendszer is elérhető lesz a D Quad számára. Persze mindenekelőtt a telefon európai megjelenését kell kivárnunk.

 

 

[Forrás: Unwired View]

 

Kulcsszavak: quad-core, Ascend, Huawei
Vissza