Elkészült a Huawei saját kezelőfelülete, az Emotion UI

Farkas Norman - 2012. július 4.

A kínai gyártó saját kezelőfelülettel rukkolt elő, melyet az Android 4.0 ICS rendszerű készülékeire tervezett. A dizájnos, s emellett extra szolgáltatokat is tartalmazó Emotion UI bétája már letölthető a támogatott masinákra.

Több készülékgyártóhoz hasonlóan a Huawei is úgy döntött, hogy saját kezelőfelülettel turbózza fel az alap Android rendszert, hiszen az eltérő megjelenés és a sajátos extrák nagyban hozzájárulnak a márkaépítéshez, ráadásul a felhasználói élményre is jó hatással vannak.

Az Android 4.0 ICS rendszerű Huawei mobilokhoz készített Emotion UI az egyedi és testreszabható kezdőlapok mellett animációkat, Huawei felhő alapú tárhely szolgáltatást, hang alapú asszisztenst, "intelligens kontaktkeresőt" és - a kezdő androidosoknak szánt - használati útmutatót is kínál.

A felhasználó felület egyelőre béta verziós és kizárólag kínaiul tud, de a vállalkozó szellemű Huawei Ascend P1, P1E és Honor tulajdonosok máris kipróbálhatják. A szoftver egyelőre nem támogatja a gyártó közelgő zászlóshajóját, az Ascend D Quad modellt, de ez a készülék megjelenésekor bizonyára változni fog.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: UI, Huawei
Vissza