Telefonálhatunk is a Samsung következő kapacitív tollával? - C-Pen

Farkas Norman - 2012. június 18.

A dél-koreai gyártó tovább kívánja fejleszteni az érintőképernyőkhöz szánt beviteli eszközét. A C-Pen névre hallgató kapacitív toll következő generációja már headsetként is funkcionálhat.

A Samsung egyértelműen jelezte, hogy kiemelt figyelmet fordít a precíz bevitelt lehetővé tévő  eszközöknek, amikor bemutatta a Galaxy Note-ot. Az 5,3 colos képernyővel szerelt masina és a hozzá mellékelt kapacitív toll igazi nyerő párost alkotnak, hiszen kész műalkotásokat kreálhatunk velük, emellett pedig a szimpla jegyzetelésre is kiválóan alkalmasak. A felhasználók zöme nehézségekbe ütközik, amikor az érintőképernyős készülékére  kell körmölnie - ne adj isten rajzolnia. Ezek a tevékenységek sokkal kényelmesebbek egy stylus használatával, ráadásul jóval pontosabban valósítható meg a bevitel egy ilyen kiegészítővel.

A dél-koreai óriás azonban nem szeretne megállni a toll klasszikus funkciójánál, bővíteni szeretné annak képességet. A cég új szabadalmi beadványából arra követjeztethetünk, hogy a C-Pen következő generációja már headsetként is funkcionálhat, ráadásul egy beépített NFC modulnak köszönhetően a stylus mobilunkkal, vagy táblagépünkkel való párosítása is gyerekjáték lesz. Mindenképp figyelemre méltó a Samsung törekvése, de egyelőre kicsit vicces belegondolni, hogy a haverunk azt mondja: -Csörög a mobilod, dobom a tollat!

 

[Forrás: Engadget]

Vissza