Xperia acro S – Vízálló újdonság a felső kategóriában [Videó]

Farkas Norman - 2012. május 31.

Bemutatkozott a Japánban leleplezett Xperia GX európai változata, a Hayabusa néven híressé vált acro S. A telefon ugyan némileg kisebb méretű megjelenítőt kapott, mint japán piacra szánt testvére, de az olyan lényeges elemek, mint az IP57 szabványnak megfelelő ellenálló képesség, a HD felbontású kijelző, az NFC, vagy a 12 megapixeles kamera nem maradtak ki belőle.

A 4,3 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású Reality Display érintőképernyővel (Xperia GX: 4,6 hüvelyk, szintén HD felbontás) megáldott újdonság lelke egy kétmagos, 1,5GHz-es Qualcomm MSM8260 processzor, melyet 1GB RAM és egy Adreno 220 grafikus gyorsító egészít ki.

A 16GB kapacitású – microSDHC kártyával bővíthető – belső memóriával szerelt acro S kiváló társ a kalandokhoz, hiszen IP57 szabvány szerint akár fél órán keresztül kibírja a víz alatt 1 méter mélységben, s a por sem juthat be a burkolata alá. A túrák izgalmas pillanatait a telefon 12 megapixeles, LED villanóval segített kamerájával örökíthetjük meg, mely akár 1080p Full HD videók rögzítésére is alkalmas. A Sony a képalkotás terén semmit nem bízott a véletlenre, ugyanis a mobil 1,3 megapixeles előlapi kamerája lehetővé teszi, hogy 720p minőségben bonyolíthassuk le a videohívásokat. A kirándulás folyamán készített multimédiás tartalmakat (fotókat, videókat) otthon a HDMI kimenet jóvoltából roppant egyszerűen a tévénk képernyőjére varázsolhatjuk, így élményeinket jó minőségben élhetjük újra.

Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszer köré épülő telefonból természetesen nem maradt ki a WLAN, GPS és Bluetooth modul sem, bónuszként találunk benne az érintés nélküli fizetést, villámgyors tartozék-csatlakoztatást és gyors fájlcserét lehetővé tévő NFC chipet és 14,4Mbps letöltési sebességgel (elméletben, ugye…) kecsegtető HSPA+ adatátviteli képességet is. A készülékből kimaradt az LTE támogatás, ez a japán verzió (Xperia GX) kiváltsága maradt.

A 147 grammos, 126 x 66 x 11,9 milliméteres acro S energiaellátásáról egy 1910mAh teljesítményű akkumulátor gondoskodik, mellyel a Sony szerint egy töltéssel akár 7 órás beszélgetési idő érhető el (3G hálózatokon).

A jövevény megjelenésének pontos időpontja, illetve várható ára egyelőre nem ismert. Amint lesz ezekkel kapcsolatban új információ, közöljük.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Kulcsszavak: Sony, Xperia
Vissza