Június 6-tól piacon a kínai penge – Oppo Finder [Videó]

Farkas Norman - 2012. május 29.

Jövő héten landol Kínában az androidos Oppo Finder, mely letaszítja trónjáról a világ legvékonyabb okostelefonját, a Huawei Ascend P1 S-t. A kütyü nem csak hihetetlen karcsúságával, hanem hardveres felszereltségével is a toppon van.

Az okostelefon gyártók, ha nem is folyamatosan, de időről-időre részt vesznek a legkarcsúbb mobil megalkotásáért vívott harcban. Az eddigi csúcstartó a Huawei Ascend P1 S volt, mely 6,68 milliméteres vastagságával igen magasra tette a lécet. A kínai gyártó anorexiás telefonjára anyaországából jött a válasz az Oppo Finder személyében.

Az iPhone 4S (9,3mm) is vékonynak mondható, a Motorola legutóbb a RAZR (7,1mm) modellel mutatta meg, mit tud, a Samsung korábbi csúcsmodellje, a Galaxy S II (8,45mm) pedig hatalmas tudással bír, melyet igen lapos házba sikerült becsomagolni. A fent említett kütyükkel mérkőzik meg az Oppo újdonsága az alábbi videóban. A telefonokat természetesen csak a karcsúság frontján mérték össze, s természetesen a kínai cucc került ki győztesen.

A 6,65 milliméter vékony Oppo Finder az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszer köré épül, s tepsi formája ellenére igen ütős hardver fért bele. A mobil 4,3 hüvelykes AMOLED érintőképernyőt, 1,5GHz-es, kétmagos processzort, 1GB RAM-ot és 16GB belső tárhelyet tudhat magáénak. Az eszköz képalkotási képességeiért egy 1,3 megapixeles előlapi- és egy 8 megapixeles hátlapi kamera felel.

Az Oppo Finder június 6-án kerül a kínai üzletek pocaira, egyéb régiókban nem kerül sor a forgalmazására. Nem is lenne olyan meglepő, ha nemsokára egy újabb pengevékony okostelefon lépne színre, mely az Oppónak is odacsap. A kérdés már csak az, hogy a felhasználók vajon mennyire szeretnének használni egy papírvékony masinát?

 

[Forrás: PhanDroid]

Kulcsszavak: Kína, Android
Vissza