Jailbreak iOS 5.1.1 rendszerű iKütyükhöz – Absinthe 2.0

Farkas Norman - 2012. május 28.

Jailbreakelni szeretnéd iOS 5.1.1 alapú iPhone, iPod touch, vagy iPad készülékedet? Akkor jó hírünk van, ugyanis megérkezett az Absinthe új verziója, mellyel még a nagyi is lazán fel tudná szabadítani az Apple gyártmányú kütyüjét.

Január végén mutatkozott be az Absinthe, mellyel gyerekjáték volt feloldani az iOS 5.0.1 rendszerű mobil eszközöket. A múlt héten elkészült a szoftver 2.0-s verziója, mely az iOS 5.1.1-et futtató iPad, iPhone és iPod touch tulajdonosoknak lehet megváltás. A testreszabhatóságot új szintre emelő jailbreak a fejlesztők (Chronic-Dev Team és iPhone Dev Teams) szerint még sosem volt ennyire könnyű és akár a nagyik is gond nélkül végrehajthatják az Absinthe 2.0 segítségével.

Érdemes tudni, hogy a szoftver használata garanciavesztéssel járhat, ezért mindenki csak saját felelősségére használja! A program bevetése előtt mindenképp érdemes menteni az iPhone-unkon tárolt adatainkat, melyeket a procedúra után egyszerűen visszaállíthatunk. Az új Absinthe kizárólag az iOS 5.1.1 rendszert futtató iPhone (2,1 – 3,1 – 3,3 – 4,1), iPod (3,1 – 4,1) és iPad  (1,1 – 2,1 – 2,2 – 2,3 – 3,1 – 3,2 – 3,3) készülékeket támogatja. A nemrég kiadott, 32 nanométeres gyártástechnológiával készült processzorral szerelt iPad modellek (4,2) egy későbbi frissítés során kerülnek be a körbe.

A szoftver Max OS X és Windows operációs rendszereken egyaránt futtatható, a feloldandó masinát USB kábellel kell összekötni a számítógéppel.

Az Absinthe 2.0 a GreenPois0n oldaláról tölthető le.

 

[Forrás: SlashGear]

Vissza