HTC One XL – Hamarosan Európában is

Farkas Norman - 2012. május 28.

A tajvani gyártó bejelentette, hogy androidos csúcsmobiljának Qualcomm S4 processzorral szerelt, LTE képes változata júniusban landol az európai piacon.

A HTC One X 4G LTE hálózatokat is támogató ikertestvére, a One XL eddig csak az Egyesült Államokban volt elérhető, ám a jövő hónapban kapható lesz a Vén Kontinensen is. A kütyü Németországban fekete és fehér színben kerül az üzletek polcaira, előbbiért cirka 660, utóbbiért körülbelül 700 eurót kell majd kicsengetni.

Az LTE képesség némi kompromisszumot követelt meg a HTC-től, ezért a masina „csak” egy kétmagos, 1,5GHz-es Qualcomm S4 processzort kapott, mely teljesítmény tekintetében némileg alulmarad a One X négymagos, 1,5GHz-es Nvidia Tegra 3 CPU-jával szemben. Minden egyéb szempontból viszont szinte teljesen megegyezik a készülékek felszereltsége.

Korábban felbukkant egy videó, melyen a One X és One XL megmérkőzik az AnTuTu Benchmark programban. A teszteredmények kiválóan szemléltetik a One X processzorában megbújó teljesítménytöbbletet, viszont abszolút nem járnak rosszul azok sem, akik az LTE hálózatokat is kiaknázó XL-re teszik le voksukat.

Kulcsszavak: HTC, LTE, 4G
Vissza