S Pen foglalatot kap a Galaxy Note 10.1?

Farkas Norman - 2012. május 23.

A friss hírek szerint a Samsung tízhüvelykes képernyővel megáldott Galaxy Note táblagépébe alkalmas lesz a hozzá mellékelt S Pen tárolására. Emiatt viszonylag vékony kialakítást kap a stylus, ám a vastagabb, kényelmesebb fogású darabra vágyóknak megoldást jelenthet az opcionális kiegészítőként megjelenő S Pen Holder Kit. Mindemellett úgy tűnik, hogy az új Note tablet kettő helyett négymagos Exynos processzort kap.

A Samsung a Mobile World Congressen mutatta be 5,3 hüvelykes hibrid készülékének (Galaxy Note) nagyobb változatát, mely már 10,1 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik, így új szintre emeli az S Pen használatát.

Ahogy a fotókon látható, az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszert futtató masinában kialakítottak egy S Pen tárolására alkalmas hüvelyt, így kapacitív tollunkat praktikusan tárolhatjuk, s kevésbé kell tartanunk attól, hogy elveszítjük. A „betolható’ stylus hátránya, hogy rendkívül vékony, így használata kényelmetlen lehet. Erre kínál megoldást az S Pen Holder Kit mely lényegében egy átlagos golyóstoll méreteivel képes felruházni a vézna S Pen-t, így biztosítva a kényelmes fogást.

A táblagépet kétmagos, 1,4GHz-es processzorral harangozta be a gyártó, ám egy korai lap értesülései szerint azért csúszik a kütyü érkezése, mert a Samsung meggondolta magát és egy négymagos Exynos egységgel szereli azt fel. Logikusnak tűnik a helyi újság következtetése, ám addig érdemes fenntartásokkal kezelni a hírt, míg azt a gyártó hivatalosan meg nem erősíti.

A Galaxy Note 10.1 hardvere egyéb téren nem változik, tehát, 1GB RAM-ot, GPS, WLAN és Bluetooth modult, HSPA+ adatátviteli képességet, szabványos USB csatlakozót, 10,1 colos, 1280 x 800 pixel felbontású érintőképernyőt, valamint egy 2 megapixeles előlapi- és egy 3 megapixeles hátlapi kamerát kap.

A készülék június folyamán landolhat a piacon, várható ára egyelőre ismeretlen.

[Forrás: Übergizmo]

Vissza