Három új ICS mobillal készül Kínába a Motorola

Farkas Norman - 2012. május 23.

Az amerikai gyártó három új androidos okostelefont mutatott be Kínában, melyek szinte csak külsejükben térnek el egymástól. A három különböző mobilszolgáltatónál megjelenő újdonságok érdekessége, hogy nem kaptak külön érintőgombokat, hanem az Android funkciógombjai a kijelzőn kaptak helyet, ahogy azt a Galaxy Nexus esetében láthattuk.

Nemrég az XT885, XT887 és XT889 kódnevű, telefonjairól rántottal le leplet az immár a Google tulajdonát képező Motorola. A Kínában megjelenő modellek az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszer köré épülnek, hardveres felszereltségük – külsejükkel ellentétben – többnyire megegyezik.

A 9 milliméter vastag készülékek meghajtásáról egy kétmagos, 1,2GHz-es processzor gondoskodik, előlapjukon egy 4,3 hüvelykes qHD (960 x 540 pixel) érintőképernyőt találunk, képalkotó képességeikért pedig egy 8 megapixeles hátlapi kamera felel. Szemből és hátulról nézve is több eltérést tapasztalhatunk a készülékek között, ám utóbbi esetben mindegyikük kísértetiesen hasonlít az RAZR MAXX modellre. Felmerül a kérdés, hogy vajon mekkora akkumulátorral látták el őket, hiszen elméletileg gond nélkül beléjük férhetett a hasonló vastagságú RAZR MAXX-ben látott, 3300mAh kapacitású egység. Érdemes megemlíteni, hogy ezek a kütyük a Motorola első olyan androidos mobiljai, melyek nem kaptak kapacitív érintőgombokat, hanem érintőképernyőbe integrált funkciógombokkal operálnak, akárcsak az Ice Cream Sandwich referenciamodellje, a Galaxy Nexus.

A trió június másodikán debütál, az XT885 a China Unicorn, az XT889 a China Telecom, az XT887 pedig a China Mobile kínálatát fogja színesíteni.

[Forrás: Phandroid]

Vissza