Lenovo ThinkCentre M és Edge: Dinamikus funkcionalitás és üzleti design

forrás Prim Online - 2012. május 18.

A Lenovo bejelentette az új ThinkCentre M és Edge asztali és all-in-one PC sorozatait, amelyek a napjainkra jellemző üzleti igényeket hivatottak kielégíteni funkcionalitásukkal, nagy teljesítményükkel és megfizethető árukkal. Az új asztali és AIO gépek a rövidesen elérhető, kiváló teljesítményt biztosító harmadik generációs Intel CoreT vPro processzorokkal vásárolhatóak meg, és helyet kapnak bennük a Lenovo legújabb designra és teljesítményre irányuló fejlesztései is, úgy mint az intelligens hűtőrendszer és a produktivitást elősegítő multi-screen üzemmód.

Stílus, egyszerűség és teljesítmény a kkv-k szolgálatában – ThinkCentre Edge 92z AIO

Az Infinity Glass borítással ellátott 21,5 hüvelyk képátlójú nagyfelbontású IPS LED képernyőjével és a 65 milliméteres vastagságával a Lenovo ThinkCentre Edge 92z a legvékonyabb kereskedelmi forgalomban kapható AIO számítógép. Az Edge 92z modern, elegáns háza – ami inkább néz ki monitornak, mint egy komplett számítógépnek, – olyan, a kis- és középvállalkozások számára elengedhetetlen jellemzőkkel bír, mint az új, harmadik generációs Intel Core vPro processzorcsalád kínálata egészen az Intel® CoreTM vProTM i7-es processzorig. Emellett helyet kapott benne az energiafelhasználás és frissítések távoli kezelését biztosító Lenovo Solution Center, melynek alapja az Intel® Small Business Advantage.



Az Edge 92z újdonságai közt szerepelnek olyanok, mint az opcionális, egyszerre 10 érintést is érzékelni képes multitouch képernyő és a Lenovo View Management Utility megoldása, amivel könnyedén kezelhető több aktív képernyő együttes használata. A reklámiparban, tervezésben vagy a felsőoktatásban tevékenykedő szakemberek fogják értékelni, hogy az Edge 92z az integrált Intel Wireless Display (WiDi) technológia segítségével vezeték nélkül csatlakoztatható HDTV-hez vagy más kijelzőhöz. Az Edge 92z minden, Lenovo PC-től elvárt funkcióval rendelkezik, köztük a Lenovo Enhanced Experience 3-mal (EE3) és az integrált konferenciahívás- és videokonferencia-támogatással, optimalizált nagyfelbontású kamerával és array mikrofonnal, amivel további produktivitás-növekedés érhető el.

Stílus és erő – ThinkCentre Edge 72z és 72z AIO

Az elengedhetetlen funkciókkal rendelkező, megfizethető árú és egyben elegáns PC-ket kereső kkv-k számára ideális választás a ThinkCentre Edge 72 és a 72z, melyek bármilyen irodai környezetben megállják a helyüket. Teljesítmény, produktivitás és kényelem jellemzi ezeket az asztali gépeket, amiknél a processzorkínálat magában fogalja az új, harmadik generációs Intel Core vPro családot, egészen az Intel® CoreTM vProTM i7-es processzorig. Mindkét géphez olyan komplett produktivitást elősegítő eszközökből és funkciókból álló csomag áll rendelkezésre, mint például a Lenovo EE3. Az Edge 72 támogatja két egymástól független monitor egyidejű használatát a szabványos VGA és a DVI csatlakozásain keresztül. A 20 hüvelykes képátlójú ThinkCentre Edge 72z AIO számítógép SSD-vel is megvásárolható, amivel gyorsabb rendszerindulás érhető el, valamint az alkalmazások elérési ideje is csökken és a programok egyidejű kezelése is gördülékenyebbé válik.

 



Üzletre tervezve – ThinkCentre M72z


A ThinkCentre M72z helytakarékos kialakítása olyan, produktivitást igénylő dinamikus környezetben ideális, mint például az oktatás, egészségügy és az állami szervezetek, mert nagy teljesítményt biztosít, miközben csak kevés helyet foglal. A rendetlenséget megelőzendő, opcionálisan vezeték nélküli billentyűzettel és egérrel kérhető gép ökológiai lábnyoma 65 százalékkel kisebb egy hagyományos, 20 hüvelykes képernyővel rendelkező asztali géphez képest, miközben a harmadik generációs Intel® CoreTM vProTM i3, i5 és i7 processzorral és Lenovo EE3 támogatással elérhető M72z kimagasló teljesítményt biztosít.

 



Az opcionálisan érintőképernyővel is választható 20 hüvelyk átmérőjű LED-es háttérvilágítású LCD panel, és a több-képernyős használathoz a Lenovo View Management Utility további funkcionalitással egészítik ki az M72z kompakt designját és nagy teljesítményét. Az M72z integrált hang és képi megoldásai magukban foglalják az optimalizált nagyfelbontású kamerát és az array mikrofont. Az adatok biztonságáról olyan megoldások gondoskodnak, mint a TPM biztonsági chip, az opcionálisan elérhető merevlemez titkosítás vagy a Lenovo Auto Lock támogatás, vagyis a webkamera segítségével a felügyelet nélkül maradt számítógépet lezáró technológia.

Érték és kényelem – ThinkCentre M72e

A nagyvállalati és az állami szervezetek által támasztott, folyamatosan növekvő igények kiszolgálására ideális választás a ThinkCentre M72e. Az M72e a hagyományos torony, kisméretű, vagy az új, különlegesen apró („tiny”) kialakítású, mindössze egy liter térfogatú házban kapható. Processzorkínálatában a nagyteljesítményű, harmadik generációs Intel Core vPro processzorcsalád szerepel, memóriája 16 gigabájtig bővíthető gyors memóriamodulokkal, ami a napi feladatok számítástechnikai igényét bőségesen kielégíti. Az M72e rendelkezik a Lenovo EE3 támogatással is, mely szupergyors rendszerindítást és -leállítást tesz lehetővé. Az opcióként kérhető WiFi és Bluetooth egyszerre biztosít produktivitást és hatékonyságot.

 


Megnövelt vállalati megbízhatóság – ThinkCentre M82

A legújabb, harmadik generációs Intel Core i3, i5 vagy i7 processzorokkal felfegyverkezve az ThinkCentre M82 az üzleti felhasználók széles körének biztosítja a mindennapi tevékenységük könnyed elvégzéséhez szükséges teljesítményt. Az M82 legtöbb tulajdonsága megegyezik az M72e tulajdonságaival, beleértve a Lenovo EE3 és az ICE 2.0 támogatást. Az M82 a vállalati számítógép-használatot kiemelkedően biztonságossá tévő TPM (Trusted Platform Module) chippel is rendelkezik, valamint olyan kialakítással látták el, ami a szervizelést jelentősen megkönnyíti, és hőháztartása is fejlettebb, ami szintén a megbízhatóságát növeli.

 



Környezetvédelemből aranyérmes


A ThinkCentre M72e, M72z és az M82 asztali számítógépek számos környezetvédelmi és energiafelhasználást értékelő minősítést magukénak tudhatnak, köztük az ENERGY STAR® 5.2 megfelelőséget, az EPEAT® arany fokozatát és a Cisco EnergyWise-kvalifikációt. Az M82 a UL Environment arany fokozatát is megszerezte, így opcionálisan elérhető hozzá a 80 Plus Platinum tápegység, míg az M72e a 90 Plus Platinum tápegységgel is használható. Hasonlóképpen, az M72z TCO tanúsítvánnyal ellátott Edge termék, ezzel kategóriája legjobbjának minősül mind a használhatóság, mind a környezetbarát, arra legkisebb hatást gyakorló kialakítás terén.
A ThinkCentre Edge 72z és Edge 92z számítógépek újrafelhasználható és újrafelhasznált anyagokból készült csomagolást kapnak, amivel a csökken a felesleges anyaghasználat és a környezetre gyakorolt hatás.
A ThinkCentre M sorozat gépei már elérhetőek hazánkban nagyvállalatok valamit kis- és középvállalkozások számára, míg az Edge sorozat új számítógépei a következő negyedévtől rendelhetőek.
 

Kulcsszavak: Lenovo, PC
Vissza