HP Spectre XT Ultrabook: jobb és olcsóbb, mint az előd

Farkas Norman - 2012. május 11.

A HP május 9-én első ízben mutatta be vadonatúj, számítógépekből és nyomtatókból álló termékcsaládját, melyek közt felbukkant a HP Spectre utódja, a Spectre XT is, amely kiváló teljesítménye mellett különleges megjelenésével biztosítja helyét a valóban exkluzív notebookok kategóriájában.

A Shanghai Expo Centerben több mint 500 vezető újságíró jelenlétében leplezték le a HP új termékcsaládjának tagjait. Az újdonságok között megtalálható a Spectre XT Ultrabook is, de a stílus és a multimédiás tartalmak fogyasztásához szükséges teljesítmény között tökéletes egyensúlyt teremtő HP Envy Sleekbook és Ultrabook, valamint a rendkívül megbízható, biztonságos és emellett könnyen kezelhető EliteBook Folio szintén reflektorfénybe került.

A rendezvényen felbukkant a HP t410 All-in-One Smart Zero Client, mely egyetlen kábellel munkára bírható, ugyanis az Ethernet kábelen keresztül képes felvenni az áramot. Az eseményen szerepet kaptak a professzionális üzleti felhasználásra optimalizált munkaállomások, a HP Z220 Workstation és a HP EliteBook Mobile Workstation, a HP Officejet 150 Mobile All-in-One-t pedig a világ első, "all-in-one" hordozható nyomtatójaként ismerhettük meg, mely megbízható megoldást jelent azoknak a sokat utazó üzletembereknek, akik kötöttségek nélküli nyomtatásra, szkennelésre és fénymásolásra vágynak.

HP Spectre XT

A HP januárban bemutatott Envy 14 Spectre gépe volt az első igazi prémium notebook, melyhez hasonló masinával nem igen találkozhattunk az utóbbi években a gyártó portfóliójában. A 13 colos, alumínium házas Envy Spectre XT bemutatásával egy csúcskategóriás notebook termékcsaládot alkotott a HP, hiszen eddig csak egyetlen ilyen eszköze volt.

Míg az első Spectre 1400 dollárba kerül és Intel Sandy Bridge processzorral rendelkezik, addig a Spectre XT csak 1000 dollárt kóstál és harmadik generációs Ivy Bridge CPU-val operál. A 14,5 milliméter vékony újdonság alapkiszerelése 4GB RAM-ot és egy 128GB kapacitású SSD-t tartalmaz, akkumulátorának üzemideje pedig elérheti a 8 órát.

Említést érdemelnek a HP ugyancsak 9-én bemutatott ultrabookjai és sleekbookjai, melyek 14 és 15,6 hüvelykes változatban jelennek meg, vastagságuk pedig egységesen 19,8 milliméter. A gépek 1366 x 768 pixel felbontású megjelenítővel, 4GB RAM-mal és „egész napos” akkuval rendelkeznek.

A fő különbség a két „faj” között, hogy az ultrabookok lelkét második és harmadik generációs Intel Core procik teszik ki, a sleekbookok meghajtásáról pedig az AMD egységei gondoskodnak.

HP Spectre XT

A Spectre XT június 8-án kerül az üzeletek pocaira, ára a fent is említett 1000 dollár körül alakul. A 14 és 15,6 colos ultrabookok már elérhetők, áruk – mérettől függően – 750 és 800 dollárra tehető. A 14 colos sleekbook szintén kapható már, 700 dollárt kell kicsengetni érte. Az AMD alapú gép 15,6 hüvelykes képernyővel szerelt változata csak június 20-án landol a piacon, árcédulájáról 600 dolláros összeg kacsint majd vissza ránk.

HP Spectre XT

Kulcsszavak: HP, notebook, ultrabook
Vissza