Táblagépekkel és hibrid kütyükkel készül a Nokia

Farkas Norman - 2012. május 7.

A finn gyártó leköszönő elnöke, Jorma Ollila elmondta, hogy a cég táblagépek és hibrid eszközök piacra dobását tervezi.

A Nokia múlt héten tartott befektetői konferenciáján kerültek szóba a finn gyártó jövőre vonatkozó tervei, melyekről Jorma Ollila beszélt. A vezető csak annyit árult el, hogy táblagépek és hibrid eszközök kerülnek a vállalat portfóliójába.

A tabletek érkezése nem igazán számít új információnak, ám a hibrid eszközöké igen - melyek alatt feltételezhetően dokkolható, így notebookká varázsolható internettáblákat, illetve hasonló lehetőségekkel kecsegtető okostelefonokat érthetünk.

Ollila elmondta, hogy túlságosan későn ismerték fel az új piaci trendeket, frissen kidolgozott stratégiájukat pedig lassan hajtották végre, s ezek állnak a Nokia veszteségeinek hátterében. A cégvezér szerint az új termékek garantáltan segítenek majd behozni a fenti hibákból származó lemaradást.

Vélhetően találkozunk néhány újdonsággal a finn gyártó szeptemberben megrendezésre kerülő rendezvényén, a Nokia World-ön, abban pedig már most biztosak lehetünk, hogy a Windows Phone 8 Apollo, illetve a Windows 8 operációs rendszer lesz az esemény középpontjában.

A kép csak illusztráció!

[Forrás: Unwired View]

Vissza