BlackBerry 10 – Fotón a fejlesztői mobil, videón a rendszer

Farkas Norman - 2012. május 2.

Egy, a korábbiaknál értékelhetőbb fotón csodálhatjuk meg a RIM vadonatúj operációs rendszerének fejlesztéséhez kiadott okostelefont, magára a BlackBerry 10-re pedig egy rövid bemutató videó által vethetünk egy pillantást.

A Floridában megrendezett BlackBerry World 2012 konferencián Throsten Heins tárta a közönség elé az alant megtekinthető felvételt, mely betekintést nyújt a BlackBerry 10 kezelőfelületébe. A híváskezelést nagyon stílusosan oldották meg a Research In Motion emberei, a rendszer virtuális billentyűzete is ígéretes, továbbá az is kiderül, hogy videóinkat könnyedén a TV képernyőjére varázsolhatjuk a BB10 jóvoltából.

Tegnap – néhány silány minőségű fotó kíséretében - beszámoltunk az első készülékről, mely a BlackBerry 10-et futtatja. Egy fejlesztőknek szánt masináról van szó, mellyel kapcsolatban most új fejlemények láttak napvilágot. Egyrészt már egy értékelhető képről köszön vissza ránk az okostelefon, másrészt fény derült annak részleges hardveres felszereltségére is: a telefon 4,2 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású érintőképernyőt, 1GB RAM-ot és 16GB belső tárhelyet tudhat magáénak. A korábbi információk igaznak bizonyultak, valóban egy fejlesztőknek készített mobilról van szó, mely a BB10 alfa verzióját futtatja.

Valószínűleg az üzletek polcaira kerülő első BB10 modell nem sokban fog eltérni a fenti fotón látható, letisztult stílusú eszköztől. Érdekesség, hogy egyes pletykák szerint teljes fizikai QWERTY gombsorral ellátott változatban is piacra kerülhet a jövevény.

Vissza