Már kapható a Samsung Series 7 Chronos notebook [Videó]

Kütyü Magazin - 2012. március 24.

A koreai gyártó a Series 5 ultrabookkal egyidőben mutatta be hazánkban a vadonatúj hetes sorozatot. Az elegáns Chronos notebook nagy teljesítményt, kiváló minőséget és rengeteg extrát kínál, s ha igényt tartunk szolgálataira, körülbelül 335 ezer forintot kell kicsengetnünk.

A Samsung 7-es sorozatú notebookja azoknak nyit új távlatokat, akiknek a design, a sebesség és a tökéletes képmegjelenítés egyaránt fontos egy új számítógép választásakor.  A notebook-család két taggal, a 700Z3A (14,0") és 700Z5A (15,6") modellekkel érkezik. Az újdonságok 6 GB-nyi DDR3 rendszermemóriája és a 8 GB-os flash memóriával kiegészített, Express Cache technológián alapuló 1000 GB-os merevlemez a megnövelt általános teljesítmény mellett kétszer gyorsabb webes böngészést tesz lehetővé. A csúcsteljesítmény minden területen tetten érhető, hiszen mind a Core i5 processzorok, mind az AMD Radeon HD6750M / HD6490M videókártya a legjobb technológiát képviseli. A Series 7 notebookok a Series 5 modellekhez hasonlóan mindössze 2 másodperc alatt életre kelnek alvó állapotból, a kikapcsolt készülék teljes felállása pedig mindössze 19 másodpercbe kerül.

A lenyűgöző gyorsaság és teljesítmény mellett újdonságot jelent a megnövelt akkumulátor-élettartam is: a Series 7 Chronos notebookok egyetlen töltéssel - konfigurációtól függően - akár 8 órán keresztül­ képesek üzemelni. A Samsung Battery Life Plus technológiája révén az 5-ös sorozathoz hasonlóan 1500 újratöltést követően is megőrzik az akkumulátoruk eredeti kapacitásuk 80 %-át, így élettartamuk akár ötször hosszabb lehet, mint más notebookoké.

Mindkét modell a Samsung fejlett LCD technológiáját képviselő, nagy fényerejű HD+ felbontású (1600x900 képpont) SuperBright képernyővel érkezik, amellyel maximálisan élvezhetők a legapróbb részletek akár a szabadban is. A kijelző matt felülete kíméli a szemet, ráadásul sokkal jobban ellenáll az apró karcolásoknak. A billentyűzet háttérvilágítása sötétben is tökéletes olvashatóságot biztosít, a SoundAlive hangrendszer pedig tökéletes hangzást kínál.

A modern, kompakt kialakítású készülékek meglepően vékonyak, a 14 hüvelykes változat súlya 2,17 kg, míg a 15,6 hüvelykes modell 2,32 kg-os. Az alacsony tömeg egyik oka a Samsung MAX screen megoldása, amelynek révén a 15 hüvelykes kijelző belefér egy mindössze 14 hüvelykes méretű házba. A készülékekre a Samsung két speciális szoftvert telepített: az Easy Migration a számítógépek közötti felhasználói fiókok klónozási lehetőségét kínálja USB kapcsolaton, hálózaton, vagy WiFi-n keresztül, míg a gépekre előre telepített Control Centerben a számítógép összes fontos beállítása percek alatt elvégezhető.

A notebookok már kaphatók Magyarországon, ajánlott bruttó 334 900 forintos végfelhasználó áron.

Vissza