Rekord: 3 millió új iPad talált gazdára a hétvégén

Farkas Norman - 2012. március 20.

Három nap alatt összesen 3 millió új iPadet vásároltak a felhasználók abban a tizenegy országban, ahol március 16-ától elérhetővé vált a retina kijelzővel szerelt eszköz.

A Virgin-szigeteken, Puerto Ricóban, Ausztráliában, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Japánban, Svájcban, Hong Kongban, Franciaországban, Németországban és az Egyesült Államokban múlt hét pénteken debütált az új iPad. A rajongók olyannyira megrohamozták az Apple üzleteket, hogy az újdonságból három nap alatt 3 millió példány fogyott el. A gyártó egyik New York-i üzletében például az első napon 12 óra alatt 18 ezer darab új iPad talált gazdára.

Március 23-ától 24 további országban – köztük hazánkban – válik elérhetővé a táblagép, mely felszereltségtől függően hat különböző változatban áll majd a vásárlók rendelkezésére. Ami a kütyü árát illeti, jó hírünk van, ugyanis az új iPad egyes varinánsaiért nagyjából ugyanannyit kell kicsengetnünk, mint a hasonló nagyságú tárhellyel és hálózati modulokkal bíró iPad 2 modellekért.

Van egy rossz hírünk is: az új iPad nem kompatibilis az elődökhöz készült Smart Coverrel, így aki egy korábbi masináról váltana a friss modellre, az nem használhatja majd hozzá régi kiegészítőjét.

Vissza