Két új ASUS hangkártya: Xonar DGX 5.1 és Xonar DSX 7.1 PCI Express

forrás Prim Online - 2012. március 9.

A játékhoz szánt ASUS Xonar DGX 5.1 hangkártya része egy fejhallgató-erősítő és a Dolby Headphone térhatású hang. Az ASUS Xonar DSX 7.1 hangkártya DTS Connect funkciót biztosít. Mindkettőnek része a precíziós GX 2.5 audio-alrendszer.

Az új ASUS Xonar DGX 5.1 és Xonar DSX 7.1 hangkártyák a nagysikerű Xonar DG 5.1 és Xonar DS 7.1 kártyák PCI Express csatolójú változatai. Az ASUS Xonar család mostantól még több termékkel kínálja a kifinomult hangzás élményét. A Xonar DGX 5.1 része egy fejhallgató-erősítő Dolby Headphone támogatással a hangok jobb pozicionálásához a játékokban, a Xonar DSX 7.1 pedig DTS audiojel-feldolgozást biztosít. Mindkettőnek része az ASUS GX 2.5 játékaudio-alrendszer és mindkettő kompatibilis a legmodernebb EAX-változattal. Az eredmény az integrált, alaplapra szerelt audiorendszerek minőségét lényegesen meghaladó hang. Az új kártyák kiválóan alkalmasak játékokhoz, filmnézéshez és házimozi PC-kben, minden olyan alkalmazásban, amelyben szükség van a minőségi hangokra.

A játék hangja magába fogad
Az elkötelezett ASUS Xonar csapat folyamatosan azt kutatja, hogyan lehetne még javítani a PC-s játékok hangján. A Xonar család két új tagja számos ilyen kulcstechnológiát alkalmaz. Mindkét kártya használja az ASUS exkluzív GX 2.5 játékaudio-alrendszerét, amely kiváló minőségű hangfeldolgozást, valamint az EAX legfrissebb változatával való teljes kompatibilitást kínál. A Xonar DGX 5.1 beépített fejhallgató-erősítője kifejezetten úgy készült, hogy feldobja a személyes audioélményt azáltal, hogy kiemeli a játékok hangjának részleteit, amelyet tovább javít az 5.1-csatornás Dolby Headphone hangjavító technológia. Háromféle módot biztosít a különféle használati helyzetektől függően: beszédhang, profi játékhoz szánt, illetve élmény módot (ez utóbbi erősebb basszusokat használ). A hang jobb pozicionálása segít a játékosoknak több információt szerezni a környezetről és még sikeresebben küzdeni – különösen FPS-játékokban.


Felsőkategóriás multimédia-hang

A 7.1-csatornás Xonar DSX 7.1 pedig még tisztábban (107 dB jel-zaj aránnyal) adja ki a hangokat és még jobban kihasználja a GX 2.5 alrendszert a hangok pontosságának finomításához, illetve a legfrissebb EAX formátummal való kompatibilitáshoz. A kártyával együtt érkezik a DTS Connect, amelynek része a DTS Neo X és a DTS Interactive nevű technológia. Ezek segítenek a bonyolult házimozirendszerek egyszerűbb beállításában, ugyanakkor garantálják a nappaliban a lehető legjobb hangot a még inkább moziszerű élmény érdekében. Blu-ray lejátszása esetén az adathordozó teljes potenciálja kiaknázható a nagyfelbontású, 192 kilohertzes/24 bites audiorendszerrel. A barkácsolást kedvelő felhasználók pedig értékelni fogják a cserélhető műveleti erősítőket, amelyekkel egyszerűbben változtatható a hangok karakterisztikája az egyéni ízlésnek megfelelően.

 



Díjesőben a hangrendszerek

Az ASUS Xonar család tovább folytatja a PC-s Hi-Fi audiorendszerek új funkcióinak bővítését, vásárlóinak az otthoni számítástechnikához és játékhoz szánt legjobb hangot kínálva. Az ASUS Xonar csapat audioszakembereinek erőfeszítései eddig mintegy 310 díjat eredményeztek az elmúlt négy év során (ebből három az igen kívánatos CES Innovations díj), amely jól jelzi, hogy sikeresen igyekeznek egyre jobb és jobb minőségű hangot nyújtani az audiofil felhasználóknak, játékosoknak és zenerajongóknak.
 

Vissza