A Gameloft kiterjeszti játékait az Intel-alapú okostelefonokra és tabletekre

Kütyü Magazin - 2012. február 29.

A Gameloft a Mobile World Congress-en bejelentette, hogy legsikeresebb játékait elérhetővé teszi az Intel-technológián alapuló androidos okostelefonokra és táblagépekre.

Az Asphalt 6: Adrenalin, a Modern Combat 2: Black Pegasus és az UNO válnak elsőként elérhetővé az Intel-es készülékeken. Mindegyik játékot a Google Android NDK-val (Native Development Kit) portolták. Továbbá az Intel GMA támogatása (Graphics Media Accelerator) kiemelkedő HD minőséget és teljesítményt biztosít. Ezeket a játékokat a felhasználók azonnal letölthetik az Android Marketen az Intel Atom processzorral rendelkező okostelefonjaikra és táblagépekre, amint kereskedelmi forgalomba kerülnek.

„Nagyon örülünk, hogy az Intel-el való együttműködésünknek köszönhetően nagy teljesítményű HD játékainkat az új Intel Atom processzor-alapú eszközökre is kiterjeszthetjük. A Gameloft szeretné kihasználni az Intel technológia teljesítményét és grafikai előnyeit, hogy vizuálisan még lenyűgözőbb játékokat fejlesszünk. Az Intellel való együttműködésünk bejelentése csak az első lépése annak, hogy a legjobb játékélményt biztosítsuk a felhasználóinknak” – mondta Ludovic Blondel, a Gameloft OEM-ért felelős alelnöke. 

„Megtiszteltetésnek érezzük, hogy a Gameloft egyedülálló módon optimalizálta az androidos HD játékait a hamarosan forgalmazásra kerülő Intel Atom™ processzor-alapú készülékekre. Egy felsőkategóriás mobiljáték létrehozása kihívást jelent, ha nincs meg a játékhoz szükséges teljesítmény és grafikai támogatás. Reméljük, hogy a Gameloft játékok rajongói örömmel fogadják majd az Intel-technológián alapuló okostelefonok és táblagépek nyújtotta játékélményt” – mondta Christos Georgiopoulos, az Intel fejlesztési divíziójának alelnöke és általános igazgatója.

Az Intel elsőként az idei Mobile World Congress-en mutatta be a Gameloft legnépszerűbb Android HD játékait az Intel Atom processzor-alapú okostelefonokon és táblagépeken.

Vissza