Ilyen a BlackBerry 10? – Fotók a rendszerről

Kütyü Magazin - 2012. február 15.

A CrackBerry munkájának köszönhetően néhány fotón megcsodálhatjuk a RIM vadonatúj operációs rendszerének kezelőfelületét. A képek több olyan megoldásról is tanúskodnak, melyek ismerősek lehetnek más platformokból.

Az alábbi fotókon egy BlackBerry 9860 típusú készüléken futó BB10 rendszert látunk, ám korántsem lehetünk biztosak abban, hogy a végleges BB10 elérhető lesz a gyártó korábbi masinái számára. A képeken megfigyelhető, hogy a RIM új rendszere olyan népszerű operációs rendszerek elemeit igyekszik összegyúrni, mint a Windows Phone 7, az iOS, vagy a Symbian Nokia Belle.

A készenléti képernyő méretes, téglalap alakú widgetei egyértelműen a Microsoft mobil operációs rendszerének csempéit idézik, ráadásul azok funkciója nem korlátozódik az alkalmazások gyors elindítására, hanem tájékoztató szerepük is van – például az időjárásról, vagy a legutóbbi hívások adatairól informálnak bennünket. A hívóképernyő Video Chat gombja mögötti szolgáltatást feltehetően az Apple FaceTime, míg az ikonos menürendszer alatti, három menüpontot felvonultató sávot a Belle operációs rendszer ihlette.

Kíváncsian várjuk a BlackBerry 10 megjelenését, az eddigi információk alapján ígéretes operációs rendszernek tűnik, mely „a nagyok” méltó ellenfele lehet.

Kulcsszavak: RIM, BlackBerry 10
Vissza