Okostelefon bambusz házba zárva – ADzero

Farkas Norman - 2012. február 3.

Kieron-Scott Woodhouse, a Middlesex Egyetem 23 éves, végzős hallgatója álmodta meg a bambuszból készült unibody házzal szerelt androidos okostelefont, mely hamarosan landolhat a brit és a kínai piacon.

Manapság egyre nehezebb egyedi érintőképernyős mobillal előrukkolni, hiszen ezek a készülékek – jellegükből adódóan – mind hasonló kialakítással kell, hogy rendelkezzenek, számuk pedig egyre nő. Az ipari formatervezést hallgató Woodhouse nem a formavilág, hanem elsősorban az anyaghasználat szempontjából alkotott új és egyedi koncepciót. A nád esztétikus, könnyű és erős anyag, ráadásul újrahasznosítható és a belőle készülő burkolatokat környezetbarát gyártási folyamattal állíthatják elő.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ADzero köntösét képező nádburkolat előállításához legalább négy éves nád szükséges, melyet mesterséges beavatkozás nélkül kell nevelni. Ez azt jelenti, hogy egy efféle unibody ház kivitelezése sokkal drágább, mint a hagyományos úton készített elemeké.

Woodhouse egyedi projektje felkeltette egy befektető csoport érdeklődését, s a nagy sikerre való tekintettel hamarosan Kínában és az Egyesült Királyságban is kiadásra kerül az ADzero, mégpedig egy Android rendszerű, egyelőre ismeretlen specifikációjú okostelefon személyében.

Vissza