ASUS: új táblagépek, VA278Q képernyő a CES-en

forrás Prim Online - 2012. január 10.

Az ASUS a 2012-es Consumer Electronics Show (CES) rendezvényen bemutatta az ASUS táblagép-családjának új tagjait, a Rose Gold és a Hot Pink ZENBOOK-ot, valamint a 27 hüvelykes VA278Q LED képernyőt.


Az ASUS VA278Q éles, kristálytiszta megjelenítést nyújt a 27 hüvelykes, QHD (2560 x 1440 pixel felbontású) képernyővel. A VA278Q 0,233 milliméteres pixelmérete 25%-kal kisebb, mint a szokásos 27 hüvelykes W FHD képernyőké, így a kép élesebb, finomabb. A vízszintesen és függőleges síkban egyaránt 178 fokos betekintési szög és a LED-es háttérvilágítású panel 100%-os sRGB színtér-kompatibilitást kínál a lenyűgöző képmegjelenítéshez, minimális színelcsúszással. Az ASUS Contrast Ratio technológiája rendkívül magas, 80000000:1-es kontrasztarányt nyújt.

 

A hivatásos művészek és fotósok számára tervezett VA278Q-be beépítették az ASUS exkluzív QuickFit Virtual Scale funkcióját, amely valódi méretű fényképek és képernyőn átfedő rácsok megjelenítésére képes, hogy a felhasználók precízen láthassák és szerkeszthessék a fényképeiket. Az ASUS Splendid™ Video Intelligence technológia hat gyorsbillentyűvel aktviálható előre beállított módot (Színház, Tájkép, Éjjeli nézet, sRGB és Normál) jelent a színek optimalizálásához és a képernyőn megjelenő tartalom látványhűségének beállításához.

A VA278Q többféle kapcsolati lehetőséggel rendelkezik, DisplayPort- és dual-link DVI-kompatibilis. Ergonomikus kialakítása lehetővé teszi a döntés, elforgatás és magasság beállítását a kényelmes nézhetőség érdekében.

CES 2012 Innovations Design and Engineering Awards elismerés

Hat ASUS termék is megkapta a CES 2012 Innovations Design and Engineering Awards elismerését: a listában a négymagos NVIDIA® Tegra® 3 processzoros Eee Pad Transformer Prime TF201, a Xonar Essence One külső DAC, a két NVIDIA® GeForce® GTX 580 GPU-val felszerelt ROG MARS II grafikus kártya, a Rampage IV Extreme és a P9X79 DELUXE alaplap, valamint az ASUS Padfone szerepel.

 

Vissza