Bármilyen mobil eszközről nyomtathatunk a Canon megoldásával

forrás Prim Online - 2011. október 4.

A Canon bemutatta az új uniFLOW v5.1 platformot, melynek segítségével a felhasználók bármilyen, a platformmal kompatibilis mobileszközről – okostelefonról és táblagépről – is nyomtathatnak.

Az okostelefon- és táblagép-felhasználók új alkalmazás vagy illesztőprogram letöltése nélkül, egy e-mailen keresztül ugyanolyan egyszerűen küldhetnek nyomtatási feladatokat a uniFLOW rendszerrel használható nyomtatókra, mint a hagyományos számítógépekről. A nyomtatási feladatok továbbá böngészőn keresztül vagy – a laptopot használó munkatársak esetében – az NT-ware internetes nyomtató illesztőprogram segítségével is elküldhetők a nyomtatóknak. Az új platform ezen felül képes az e-mailek szövegtörzsének vagy mellékleteinek nyomtatási feladattá alakítására.
A felhasználók továbbá egy hivatkozás segítségével automatikusan letölthetik és kinyomtathatják a dokumentumokat a GoogleDocs, a SharePoint Online vagy bármely FTP oldalról.
A mobil és a távoli felhasználók a nyomtató vagy multifunkciós készülék számos befejezési funkcióját – mint például a kétoldalas nyomtatás, a példányszám, a tűzés és a lyukasztás – is elérhetik az adott modell illesztőprogramjának telepítése nélkül.

A uniFLOW v5.1 asztali számítógépről, laptopról vagy mobileszközről történő nyomtatás esetén is azonos szintű vállalati biztonsági szolgáltatásokat nyújt, így a különféle eszközökről küldött nyomtatási feladatok csak kártyás azonosítás vagy PIN kód használatával érhetők el. A rendszergazdák nyomtatási szabályokat állíthatnak be, és korlátozhatják az egyes felhasználók vagy felhasználócsoportok számára elérhető funkciókat. Így megakadályozhatják például a látogatók, a részmunkaidős alkalmazottak vagy éppen a tanácsadók által kezdeményezett, közvetlen e-mail üzenetbe történő beolvasást.

A uniFLOW v5.1 segítségével a vállalatok a költségfelügyeleti és- mérési szolgáltatásokat a mobileszközökre is kiterjeszthetik. A használat mérésével és nyomon követésével, a költségek utólagos felszámolásával, a hulladék és a helytelen használat azonosításával, valamint az indokolatlan költségek csökkentésével az új platform hatékony költségfelügyeletet tesz lehetővé. Emellett a szabályok létrehozásával biztosítható például, hogy csak egyes csapattagok használhassanak színes nyomtatást, illetve a látogatók csak korlátozott számú dokumentumot nyomtathassanak ki.

A uniFLOW v5.1 2011 október 4-től lesz elérhető Európában.

Vissza