Ütésálló merevlemez a Verbatimtól

forrás Prim Online - 2011. szeptember 5.

Utazóknak ajánlja a Verbatim új strapabíró Store ‘n’ Go Traveller 750 GB 2,5” merevlemezét, amely akkor is elnyeli az ütéseket, ha leejtjük vagy odakoccantjuk valamihez. Széleit a maximális védelem érdekében erős gumi borítja.  Szupergyors USB 3.0 csatlakozása révén a Verbatim Traveller USB 3.0 rendszereken kimagaslóan gyors adatátvitelre képes, de az eddig elterjedt, 2.0-ás csatlakozókkal is zökkenőmentesen működik.

Reméljük, egy leejtésnél nem járunk majd úgy, mint az a férj, aki büszkén mutatja feleségének, hogy milyen nagyszerű ütésálló tálat vásárolt, és ezt demonstrálandó, oda is vágja a földhöz, amire az edény ripityára törik. A férj elgondolkozva nézi a cserépdarabokat, majd motyogva megszólal: - ... vagy hőálló???

 

A fekete és ezüst színben kapható Traveller lemez hőálló képességéről nincs adat, de az ütésálló képességét valóban tesztelték, csakúgy, mint a szupergyors USB 3.0 adatátvitelt, amely akár a 4,8 Gigabit/másodperc sebességet is elérheti. 

 

A meghajtó plug 'n' play elven működik, használatához nincs szükség külső áramforrásra. Kompatibilis az USB 2.0 rendszerekkel is. A megnövelt biztonság érdekében a Nero BackItUp and Burn Essentials szoftver lehetővé teszi a fájlok, mappák és meghajtók automatikus vagy manuális biztonsági mentését. A szoftvercsomag a Nero Express-t is tartalmazza, így CD-re is DVD-re is egyszerűen archiválhatnak a merevlemez használói. A Nero RescueAgent a sérült fájlok helyreállítását teszi lehetővé. 

 

A meghajtó tartalmazza továbbá a Zöld Gomb szoftvert, amely csökkenti az energiafogyasztást és növeli a merevlemez élettartamát: a felhasználó által előre programozott időtartam után automatikusan készenléti állapotba kapcsolja a meghajtót, de ugyanez az asztalon található Zöld Gombra kattintva manuálisan is megtehető.

Kulcsszavak: Verbatim, winchester
Vissza