Ha a 3D-től fáj a fejed, használj 2D-s szemüveget!

Farkas Norman - 2011. augusztus 31.

Nem vicc. Létezik és kapható egy olyan szemüveg, melyet arra találtak ki, hogy a 3D-s mozifilmeket 2 dimenzióssá alakítva tekinthessük meg. Így elkerülhetjük azt a tompa fejfájást, mely viszonylag gyakran jelentkezik az embereknél 3D-s moziélményeiket követően.

A 2D-Glasses ötletgazdái szerint a termékük rengeteg előnnyel kecsegtet. Kiindulásképpen azt vették figyelembe, hogy az amerikaiak cirka 10%-át gyötri fejfájás, - súlyosabb esetben hányinger – ha 3D-s filmet néznek. A tervezők nagyon a szívükön viselik az érintettek sorsát, munkájuk gyümölcse pedig valóban hatékony megoldást jelent a fent említett „mellékhatással” küzdőknek.

A 2D-s kukker lényege, hogy a 3D-s filmeket átkonvertálja egyszerű 2 dimenzióssá, s ezáltal megkíméli szemünket attól a megerőltetéstől, mely egy 3 dimenziós inger esetén érné. Sajnos nem minden esetben működik az eszköz, csak "passzív 3D" technológia esetén. Így például az IMAX moziban nem vehetjük hasznát, sőt a 3D tévénkhez tartozó speckó, elemes szemüveget sem helyettesíthetjük vele.

Az alábbi képsor is szemlélteti a szemüveg előnyét.

Szerencsére nem csak az egyesült államokbeli „rászorulók” juthatnak hozzá az egyébként 8 dollárba kerülő okuláréhoz, hanem más országokból is megrendelhető.

Ha arra vagy kíváncsi, hogy pontosan hogyan működik, minden információt megtalálsz a termék oldalán.

Kulcsszavak: szemüveg, 3D, 2D, mozi
Vissza