Sansa Clip Zip MP3 lejátszó a SanDisk-től

Farkas Norman - 2011. augusztus 26.

A SanDisc bemutatta a Sansa sorozat legújabb tagját, a Clip Zip MP3 lejátszót, mely egy töltéssel akár 15 órányi zenelejátszást is képes produkálni.

A jövevény két verzióban kerül piacra. Választhatunk 4GB (akár 1000 3,5 perces, 128kb/s bitsűrűségű dal tárolására képes), illetve 8GB (2000 dal) tárolókapacitású variánst, de a microSDHC kártyafoglalatnak köszönhetően akár 32GB-tal is feltornázhatjuk az eredeti tárhelyet.

A kütyü egy 1,1 hüvelykes, színes LCD képernyőt kapott, mely segít a menüben való navigálásban, és természetesen a lemezborítók megjelenítésében is kulcsfontosságú szerepet tölt be. Az AAC és iTunes kompatibilitás mellett támogatást élveznek az MP3, FLAC, WMA, WAV és Ogg Vorbis formátumok, így a hangoskönyvek lejátszása sem akadály a Sansa Clip Zip számára.

A készülék optimalizálást kapott a Napster, az eMusic és a Rhapsody szolgáltatások használatához, így gond nélkül használhatjuk azokat a segítségével. Meglepő módon egy stopper és időzítő is helyet kapott a lejátszóban, ami jól jöhet például az edzéshez. A beépített FM rádió sem elhanyagolandó, ahogy a - beépített mikrofonnak köszönhető – hangfelvétel funkció sem.

A gyártó szerint 15 órán keresztül képes muzsikálni az új Sansa, melynek microUSB portján keresztül adhatunk éltető áramot. Nem kis teljesítmény ez egy gyufásdoboz méretű ketyerétől.

A Sansa Clip Zip 4GB-os változata 49,99 dollárt (cirka 9600 Ft) kóstál, 8GB-os testvére pedig 69,99 dollárba (kb. 13 600 Ft) kerül. A lejátszó már elérhető az Egyesült Államokban, s várhatóan a jövő hónapban az európai piacon is felbukkan.

 

Forrás: Digital Trends

 

Vissza