Új közösségi szolgáltatás, a Google+

Kondákor Barnabás - 2011. június 29.

Kisebb sikerrel a Google próbált már közösségi rendszert létrehozni, először a Wave, majd a Buzz, most teljesen új oldalról közelíti meg a social médiát.

Talán az angol top szavak között lassan - like után - share is szerepel. A Google szerint a megosztást sokkal egyszerübben is meg lehet oldani (igazából már csak a gondolatban való share gomb használata hiányzik...). Valósághoz hasonlítja új rendszerét, mely a Facebook ellen száll ringbe. Jelenleg még csak meghívásos alapon működő Google+ négy részre bontható. Körök alatt különbőző csoportokat hozhatunk létre, melyek által rendszerezhetjük az ismerősöket. Így külön oszthatunk meg a családnak, sci-fi szeretőknek, vagy a póni kedvelőknek.

A következő a Sparks, mely a saját érdeklődési területeidből szűri ki a cikkeket, videókat. Csakis olyan kerül a szemed elé, ami valószínüleg tetszeni fog. 

Videócsevegés megújítása is folyamatban van, a Hangouts-ban akármennyi partnerrel végezhető közös beszélgetés, melyben az kerül a nagy ablakba aki legtöbbet beszél vagy mozog. Talán ez a fejlesztés a legerősebb, hacsak a Skype nem kap több bizalmat a mostani átállásban.

Persze ne feledkezzünk meg a mobil megoldásokról sem. Azonnali képfeltöltés áll majd rendelkezésre, és konferencia csevegésre is ad lehetőséget.

Érdekes útja lesz ismét az új Google szolgáltatásának, temérdek embert elérnek, de már okozott csalódást újdonságuk. Kiváncsian várom mi lesz az "eleje".

Vissza